Streekproducten in Natuurlijk Loppersum

Streekproducten in Natuurlijk Loppersum

De uitgestrekte akkers en weilanden zijn door de rijke kleigronden een gezonde bron voor veel voedsel. Steeds meer initiatieven worden ontplooid om streekproducten met maatschappelijk en historisch besef te kunnen aanbieden. In dit arrangement maakt u uitgebreid kennis met een zorgboerderij, een agrarisch gemengd bedrijf.

Streekprodukten Loppersum
3 daags arrangement
€ 126,00


Aankomst woensdag of vrijdag
Vertrek vrijdag of zondag

NB: dit arrangement kan geboekt worden van mei t/m oktober.

  • 2 overnachtingen met ontbijt.
  • De Diek’n / Boerderij Fraam/ Hotel Spoorzicht.
  • 1x Diner
  • Regthuys in Wirdum.Speciaal voor dit arrangement samengesteld drie-gangen menu van streekproducten.
  • Bezoek aan Boerderij De Heemen, Stedum.


Voor informatie en boekingen kunt u mailen naar arrangementen@topvangroningen.nl


Boerderij De Heemen

Een unieke plek waar natuur, ontmoeting en zorg hand in hand gaan

In de polder Crangeweer ten Zuiden van Stedum ligt (zorg)boerderij de Heemen, sinds elf jaar de woon- en werkplek van boer Pieter Berend Slager, zorgboerin Margreet Wiersema en hun drie dochters.

Margreet is zelf opgegroeid op de Heemen en zij creërt een plek waar ieder zich welkom voelt en waar zorg voor elkaar en de natuur vanzelfsprekend is. In 2010 werd een groep vrijwilligers uit het dorp betrokken bij de Heemen en werd een gezamenlijke moestuin opgezet. Er volgden vele andere activiteiten voor en met de dorpelingen, zoals een dorpsommetje, moestuinworkshops en oogstfeesten. Tegelijkertijd werd ook de zorg verder opgezet en uitgebouwd en inmiddels is de Heemen een plek geworden waar zowel volwassen, ouderen als kinderen tot rust kunnen komen, een dagbesteding kunnen vinden of zichzelf op creatieve of professionele wijze kunnen ontplooien.

Bedumerweg 43 - 9921 TA Stedum
06 36 07 48 97
buur@deheemen.nl - www.deheemen.nl


Restaurant ‘t Regthuys

Intiem, gezellig, mooie locatie en heerlijk eten!

In het oudste cultuurlandschap van Nederland, het wierdenlandschap  ten noorden van de stad Groningen ligt het wierdedorpje Wirdum. Al honderden jaren voor het begin van de jaartelling woonden  er mensen in dit gebied. Om zich te beschermen tegen de zee, dijken bestonden toen nog niet, hoogden de bewoners hun  woonplaats op tot een wierde. Zo is de wierde van Wirdum ontstaan.

Bovenop de wierde treft u Restaurant ‘t Regthuys aan. Idyllisch gelegen in de oude kern van Wirdum met zicht op de  eeuwenoude kerk. Voor de kerk ziet u enkele grote stenen  liggen. Op deze stenen werd heel vroeger recht gesproken.

Fromaweg 1 - 9917 PK Wirdum
0596 - 571 890
www.regthuyswirdum.nl

Maak een keuze uit de volgende hotels

Boerderij Fraam Boek nu

Boerderij Fraam

Fraamweg 6
9991 TE MIDDELSTUM
Algemeen 088-007 0851
Bed&Breakfast: 06 49 82 34 74 

www.fraam.nl
benbfraam@gmail.com


Fraam is een prachtige boerderij in het landelijke Middelstum. Een plek waar mensen met een verstandelijke, lichamelijke en/of sociale beperking, onder begeleiding werken. Een rustige, veilige plek met leuke activiteiten en enthousiaste begeleiders.

Komt u onze boerderijwinkel bezoeken? Of blijft u een nachtje slapen in onze Bed and Breakfast? Ook kunt u bij ons even lekker pauze nemen tijdens een fietstocht. De koffie staat klaar!

Boerderij Fraam heeft 3 kamers. Twee 2-persoonskamers en één 1-persoonskamer. Op de kamer beschikt u over 1-persoonsbedden, een voorraadkastje, koelkast, een keukenblokje met kookplaat en een eettafeltje met stoelen, een kledingkast. Op de groene kamer kan eventueel een extra bed geplaatst worden. Elke kamer heeft een buitendeur, met de mogelijkheid ook buiten te zitten. Het is toegestaan om zelf een kinderbedje op de kamers te plaatsen. Rondom boerderij Fraam is het overigens wel belangrijk dat u goed toezicht houdt op uw kind. 

Meer informatie minder informatie
Hotel Spoorzicht Boek nu

Hotel Spoorzicht

De Diek’n Boek nu

De Diek’n

boek nu voor 126,00

Deel deze pagina