Streekproducten in Natuurlijk Loppersum

Streekproducten in Natuurlijk Loppersum

De uitgestrekte akkers en weilanden zijn door de rijke kleigronden een gezonde bron voor veel voedsel. Steeds meer initiatieven worden ontplooid om streekproducten met maatschappelijk en historisch besef te kunnen aanbieden. In dit arrangement maakt u uitgebreid kennis met een zorgboerderij, een agrarisch gemengd bedrijf.

Streekprodukten Loppersum
3 daags arrangement
€ 126,00


Aankomst woensdag of vrijdag
Vertrek vrijdag of zondag

NB: dit arrangement kan geboekt worden van mei t/m oktober.

  • 2 overnachtingen met ontbijt.
  • De Diek’n / Boerderij Fraam/ Hotel Spoorzicht.
  • 1x Diner
  • Regthuys in Wirdum.Speciaal voor dit arrangement samengesteld drie-gangen menu van streekproducten.
  • Bezoek aan Boerderij De Heemen, Stedum.


Voor informatie en boekingen kunt u mailen naar arrangementen@topvangroningen.nl


Boerderij De Heemen

Een unieke plek waar natuur, ontmoeting en zorg hand in hand gaan

In de polder Crangeweer ten Zuiden van Stedum ligt (zorg)boerderij de Heemen, sinds elf jaar de woon- en werkplek van boer Pieter Berend Slager, zorgboerin Margreet Wiersema en hun drie dochters.

Margreet is zelf opgegroeid op de Heemen en zij creërt een plek waar ieder zich welkom voelt en waar zorg voor elkaar en de natuur vanzelfsprekend is. In 2010 werd een groep vrijwilligers uit het dorp betrokken bij de Heemen en werd een gezamenlijke moestuin opgezet. Er volgden vele andere activiteiten voor en met de dorpelingen, zoals een dorpsommetje, moestuinworkshops en oogstfeesten. Tegelijkertijd werd ook de zorg verder opgezet en uitgebouwd en inmiddels is de Heemen een plek geworden waar zowel volwassen, ouderen als kinderen tot rust kunnen komen, een dagbesteding kunnen vinden of zichzelf op creatieve of professionele wijze kunnen ontplooien.

Bedumerweg 43 - 9921 TA Stedum
06 36 07 48 97
buur@deheemen.nl - www.deheemen.nl


Restaurant ‘t Regthuys

Intiem, gezellig, mooie locatie en heerlijk eten!

In het oudste cultuurlandschap van Nederland, het wierdenlandschap  ten noorden van de stad Groningen ligt het wierdedorpje Wirdum. Al honderden jaren voor het begin van de jaartelling woonden  er mensen in dit gebied. Om zich te beschermen tegen de zee, dijken bestonden toen nog niet, hoogden de bewoners hun  woonplaats op tot een wierde. Zo is de wierde van Wirdum ontstaan.

Bovenop de wierde treft u Restaurant ‘t Regthuys aan. Idyllisch gelegen in de oude kern van Wirdum met zicht op de  eeuwenoude kerk. Voor de kerk ziet u enkele grote stenen  liggen. Op deze stenen werd heel vroeger recht gesproken.

Fromaweg 1 - 9917 PK Wirdum
0596 - 571 890
www.regthuyswirdum.nl

boeken van arrangement

Boerderij Fraam

Boerderij Fraam

Hotel Spoorzicht

Hotel Spoorzicht

Deel deze pagina