Kunst in Natuurlijk Loppersum

Kunst in Natuurlijk Loppersum

Beeldend kunstenaars zijn opvallend royaal aanwezig in deze regio. Is het een combinatie van elkaar vinden, de landelijke ruimte en/of goedkoop wonen? U zult verrast zijn met betrekking tot de kwaliteit die in elk dorp wel te vinden is...

KUNST in en om Loppersum
3 daags arrangement
€ 126,00


Aankomst woensdag of vrijdag
Vertrek vrijdag of zondag

NB: dit arrangement kan geboekt worden van mei t/m oktober.

Een verrassend arrangement met ook oog en aandacht voor kunst

 • 2 overnachtingen met ontbijt
  Boerderij Fraam Middelstum of Hotel Spoorzicht Loppersum
 • 1x Diner
  Regthuys in Wirdum. Speciaal voor dit arrangement samengesteld drie-gangen menu van streekproducten.
 • Entree museum De Weem
  Met kado: een boek over het werk van Henk Helmantel.
   

Tips

 • Bezichtigen Atelier Van Hulsen – Zeerijp.
 • Lunch bij huiskamercafé in Westerwijtwerd.


Voor informatie en boekingen kunt u mailen naar arrangementen@topvangroningen.nl


Museum De Weem – Henk Helmantel

Museum “De Weem” in Westeremden is het woonhuis en tevens expositieruimte van Henk Helmantel. In het schuurgedeelte van deze voormalige “pastorie-boerderij” worden in de zomermaanden exposities georganiseerd.

De Weem heeft een rijke historie die terug gaat tot de 13de eeuw. In het verleden deed het dienst als pastorie en boerderij voor de naastgelegen Andreaskerk uit 1259. Deze kerk is toegankelijk tijdens de openingstijden van De Weem.
De oorspronkelijke Weem stamt uit de dertiende eeuw en is in 1912 afgebroken om plaats te maken voor een nieuwe Jugendstil villa. In de jaren 1974 tot en met 2004 heeft Henk Helmantel, geholpen door vaklieden en vrijwilligers de middeleeuwse pastorieboerderij volledige gereconstrueerd.

Henk en Babs Helmantel
Abt Emopad 2 - 9922 PJ Westeremden
0596-551415

babs@helmantel.nl - www.helmantel.nl


Restaurant ‘t Regthuys

Intiem, gezellig, mooie locatie en heerlijk eten!

In het oudste cultuurlandschap van Nederland, het wierdenlandschap  ten noorden van de stad Groningen ligt het wierdedorpje Wirdum. Al honderden jaren voor het begin van de jaartelling woonden  er mensen in dit gebied. Om zich te beschermen tegen de zee, dijken bestonden toen nog niet, hoogden de bewoners hun  woonplaats op tot een wierde. Zo is de wierde van Wirdum ontstaan.

Bovenop de wierde treft u Restaurant ‘t Regthuys aan. Idyllisch gelegen in de oude kern van Wirdum met zicht op de  eeuwenoude kerk. Voor de kerk ziet u enkele grote stenen  liggen. Op deze stenen werd heel vroeger recht gesproken.

Fromaweg 1 - 9917 PK Wirdum
0596 - 571 890

www.regthuyswirdum.nl

Maak een keuze uit de volgende hotels

Boerderij Fraam Reserveer nu

Boerderij Fraam

Fraamweg 6
9991 TE MIDDELSTUM
Algemeen 088-007 0851
Bed&Breakfast: 06 49 82 34 74 

www.fraam.nl
benbfraam@gmail.com


Fraam is een prachtige boerderij in het landelijke Middelstum. Een plek waar mensen met een verstandelijke, lichamelijke en/of sociale beperking, onder begeleiding werken. Een rustige, veilige plek met leuke activiteiten en enthousiaste begeleiders.

Komt u onze boerderijwinkel bezoeken? Of blijft u een nachtje slapen in onze Bed and Breakfast? Ook kunt u bij ons even lekker pauze nemen tijdens een fietstocht. De koffie staat klaar!

Boerderij Fraam heeft 3 kamers. Twee 2-persoonskamers en één 1-persoonskamer. Op de kamer beschikt u over 1-persoonsbedden, een voorraadkastje, koelkast, een keukenblokje met kookplaat en een eettafeltje met stoelen, een kledingkast. Op de groene kamer kan eventueel een extra bed geplaatst worden. Elke kamer heeft een buitendeur, met de mogelijkheid ook buiten te zitten. Het is toegestaan om zelf een kinderbedje op de kamers te plaatsen. Rondom boerderij Fraam is het overigens wel belangrijk dat u goed toezicht houdt op uw kind. 

Meer informatie minder informatie
Hotel Spoorzicht Reserveer nu

Hotel Spoorzicht

Deel deze pagina