Dickens in Daam

De historische binnenstad van Appingedam wordt al jaren, rond kerst, verrast met de komst van de grote family Dickens. Straattheater, in traditionele kledij, dat de sferen van de vroeger verbeeldt en de winterse gezelligheid in de stad Appingedam vergroot.

Deze decembermaand (2019) zal deze Theatergroep vol op en grootser dan ooit aanwezig zijn in de Damster binnenstad. In de loop van de middag van vrijdag de 20e en overdag op zaterdag de 21e december zal Appingedam veranderen in Dickens stad.
De Dijkstraat en omgeving zal veranderen in levendige straten waar de tijd rond de 175 jaar terug gezet is... Meer dan 100 figuranten & muzikanten geven een beeld van de sfeer van toendertijd. Diverse muziekgroepen verhogen de kerstsfeer...

Daarnaast, in de middag & avond zal het verhaal van Dickens verteld worden. Scrooge neemt het publiek mee langs het verhaal met theatrale voorstellingen in de historische Solwerderstraat.  Hiervoor zijn toegangskaarten vereist. (is reeds uitverkocht)

De binnenstad ademt de vrijdag & zaterdag de sfeer van vroeger; een unieke kans om deze prachtige historische stad op een andere manier te beleven.


Dickens in Daam
Vrijdag 20 & Zaterdag 21 december 2019


Het Theater

Een Theatergroep met meer dan 40 acteurs speelt het stuk 'A Christmas Carol', geschreven door Charles Dickens. De Solwerderstraat is het historische decor van dit 175 jaar oude verhaal.
De gierige en mopperende Scrooge neemt je mee in zijn laatste dagen voor Kerst waarbij beetje bij beetje Scrooge tot inkeer komt. Je zult als publiek de ware aard ontdekken...
Dit alles speelt in de straat waar het leven van toen gewoon z'n gang gaat. Moeders met kinderen zijn onderweg, spelende kinderen, harde werkers, armoedzaaiers, huiselijke tafereeltjes, etc...

De winkelstraat

De Dijkstraat en omgeving zal vanaf vrijdagmiddag en de gehele zaterdag in de sfeer van Dickens zijn. De etalages en winkels zijn anders dan anders. En hier en daar wat kraampjes met uitgestalde waren of lekkers voor de inwendige mens.

Diverse muziek-/zanggroepen brengen kerstliederen in alle soorten. En vele markante personen zijn op straat, gekleed in typische Dickens sfeer en laten je meebeleven hoe gezellig kerst in Daam is.

Kom naar de Dijkstraat en geniet van de gezellige winkelstraat!

 

Over Appingedam

Appingedam is wereldberoemd om zijn unieke hangende keukens. Maar het stadje is meer dan dat. Je kunt er urenlang ronddwalen en de geschiedenis opsnuiven. Of heerlijk winkelen en of een hapje eten.

Eén van de oudste straten van Appingedam is de Solwerderstraat. Je kunt duidelijk zien dat dit eens het kloppend hart van de stad was. De winkels en woningen, die vroeger pakhuizen waren, zijn direct aan het water gebouwd. Hierdoor konden schepen tot vlak achter de panden komen om te lossen en te laden.

Loop binnen bij de VVV en ga met één van de wandel-/fiets routes op stap en ontdek!Lees het verhaal van Scrooge

Niet bekend met het verhaal van de Christmas Carol?
Lees in een korte samenvatting het verhaal van Scrooge en je begrijpt het theaterstuk beter!

Lees meer >>>

Bestel je tickets

In het programma van de vrijdag & zaterdag worden ook 7 theater voorstellingen op de vrijdag 20 december 2019 gegeven.

De ticket verkoop is per 1 december gestart en is nu al uitverkocht.

Niet getreurd, het loont nog steeds de moeite te nemen om naar  Dickens in Daam te komen. Het vrij toegankelijke straattheater in de Dijkstraat en omgeving zal een attractie op zich zijn.

Over het Theater

Meer dan 150 vrijwilligers brengen Dickens tot leven met acteurs, figuranten & muzikanten.
Zie onze foto impressie..

Zie meer >>>>

Deel deze pagina