Atelierroute van Eems tot Westeremden

Atelierroute van Eems tot Westeremden

We willen onze omgeving, ons werk en de ateliers meer zichtbaar maken. Kunst- en fietsliefhebbers kunnen twee weekenden lang genieten van veel cultuur op prachtige locaties in Groningen.

Er zijn hier veel kleine dorpen en buurtschappen in een schitterend gebied. Bezoekers kunnen genieten van de samenhang van cultuur en natuur. De dorpjes worden verbonden door prachtige weggetjes langs kronkelende maren. Op weg van het ene atelier naar het andere atelier geniet je nog na van wat je net aan kunst gezien hebt en ervaar je de ruimte van het Hoogeland; in de verte zie je al weer de toren van het volgende dorpje.

Onze omgeving is rijk aan cultuur-historische en landschappelijke schoonheid: de haven van Delfsail, het uitzicht op de Eems, het pittoreske dorpje Westeremden, het schitterende Damsterdiep en de middeleeuwse kerkjes op hooggelegen wierden. Niet voor niets werken en wonen hier zoveel kunstenaars. Ze werken hier graag. Omdat het licht zo prachtig is. Omdat hier ruimte is. Omdat je hier zoveel buiten bent. Ze vertellen graag over hun werk en hun band met hun omgeving. En ze laten natuurlijk graag hun werk zien.

De atelierroute is op veel manieren toegankelijk: er zijn allerlei kleine wegen en paden waar het mooi fietsen en wandelen is, de treinverbindingen zijn uitstekend en het gebied wordt voor automobilisten goed ontsloten door de N360, de N46 en N33. Fietsen achterop de auto is vast een goed idee. Sinds kort beschikt Groningen over fietsknooppunten, waardoor de belangstelling voor fietsen in de regio zal groeien. Dit maakt ons gebied toegankelijker en aantrekkelijker.
Rond de open-atelier-dagen verspreiden we folders. De meest recente folder is te downloaden. De ateliers zijn herkenbaar aan blauwe banners.

Twee weekenden is de route te bezoeken:
31 augustus & 1 september 2019
7 & 8 september 2019

De ateliers zijn open van 12:00 tot 18:00 uur.
Vrij entree.

Ga naar de website voor actuele informatie en deelnemende kunstenaars/locaties.