Best of Dualist concert in Jacobuskerk

Best of Dualist concert in Jacobuskerk

14 en 15 september vindt weer de jaarlijkse Open Monumentendag plaats. Voor het publiek dat de Jacobuskerk in Zeerijp bezoekt is er dit jaar een bonus: op zondagmiddag zingt daar Kamerkoor Dualis een kort programma getiteld ‘Best of Dualis'.

Elk jaar met Monumentendag weet het publiek de Jacobuskerk in Zeerijp goed te vinden. Het is dan ook een opvallende verschijning met z’n losstaande toren en de bijzondere rode baksteenimitatie waarmee de wanden aan de binnenzijde is voorzien. Ook staat er een fantastisch orgel, een van de oudste van de provincie, in 1651 gebouwd door Theodorus Faber. Misschien zal dat orgel ook klinken op Monumentendag, misschien niet. Zeker is wel dat Kamerkoor Dualis er zal optreden.

Bach

Kamerkoor Dualis is sinds 2001 een van de vaste waarden in muzikaal Groningen. Naast grote werken als het Requiem van Brahms, de Johannes Passion en de Hohe Messe brengt het koor veel thematische a capellaprogramma’s, o.a. rondom het Hooglied (‘Rise up, my love’) of de elementen (Elements I en II). Speciaal voor Monumentendag heeft het koor uit het inmiddels omvangrijke repertoire een ‘Best of’–programma samengesteld. Het koor, dat onder leiding staat van Geert-Jan van Beijeren Bergen en Henegouwen, zingt ‘Jesu, meine Freude’ van J.S. Bach en verder werken van Rheinberger, Poulenc, Pärt, Badings en Elgar.

Het publiek is van harte welkom om even in de kerkbanken plaats te nemen en te genieten van de koorklanken in de monumentale kerk.