Concert Groninger Vergezichten

Concert Groninger Vergezichten

Het Noordelijk Vocaal Ensemble o.l.v. Leendert Runia geeft concerten met als titel ‘Groninger Vergezichten’. De muziek is van componisten die allen hun wortels hebben in Groningen, te weten Nanne van der Wer , Gerard Ammerlaan, Jacob ter Veldhuis en Renilde Duif.

Het NVE werkt voor de uitvoering van dit programma samen met het strijkersensemble ‘isaac’, bestaande uit oud-leden van het Haydn Jeugd Strijkorkest (HJSO). Daarnaast zullen werken van de kunstschilder Gerard Oostra (Warff um) op de concertlocaties geëxposeerd worden.

De wereldpremière van het onlangs voltooide ‘Requiem Athée’ van Nanne van der Werff , op basis van een tekst van de Franse filosoof Michel Onfray, staat centraal in het programma. Onfray heeft in zijn tekst de structuur van het katholieke requiem behouden, maar hij heeft hiervan een godloze, poëtische dodenmis gemaakt.

Gerard Ammerlaan (1953–2011) schreef in het jaar van zijn overlijden voor het NVE ‘l’Infinito’, op een gedicht van Giacomo Leopardi. Het werd zijn laatste voltooide compositie.

Jacob ter Veldhuis (1951) begon zijn carrière in Groningen. Hij schreef in 2014 de compositie ‘Weather Report’ voor koor a capella, in opdracht van Collegium Utrecht.

Het strijkersensemble ‘isaac’ zal daarnaast ‘Postnuclear Winterscenario no. 9’ van dezelfde componist ten gehore brengen.Verder hee het NVE gekozen voor een werk van een componiste uit eigen koorgelederen, Renilde Duif. Zij schreef de compositie ‘Afscheid’, op een (in het Nederlands vertaalde) tekst van Dietrich Bonhoeff er.

Entree: € 18,– / jongeren € 10,– incl. programmaboekje en consumptie. De kerk is een half uur voor aanvangstijd geopend voor het publiek.Toegangskaarten verkrijgbaar bij: info@nvensemble.nl en VVV Appingedam, Oude Kerkstraat 1

Deel deze pagina