Concert Noordelijk Vocaal Ensemble

Concert Noordelijk Vocaal Ensemble

Het Noordelijk Vocaal Ensemble (NVE) is een koor dat zich al meer dan 30 jaar ten doel stelt minder gangbare, meer eigentijdse vocale muziek uit te voeren. In de praktijk betekent dit, dat het koor zich primair richt op koormuziek uit de 20e en 21e eeuw. Dit onder de bevlogen leiding van Leendert Runia.

Het NVE wijdt zijn huidige concertprogramma aan het thema ‘Liefde’ in al haar veelkleurigheid: een priester bezingt de liefde voor zijn godin, het verlangen naar de afwezige geliefde wordt geuit, hoop op vertroosting door de liefde dan wel het verlangen naar verbondenheid met schoonheid of de natuur.

De werken die gezongen worden zijn van o.a. Francis Poulenc, Ton de Leeuw, Sven-David Sandström en van Louis Andriessen, die dit jaar 80 wordt.

Het koor zoekt graag de verbinding met andere vormen van kunst, allen dragers van cultuur. Dit keer met de dans. Waar in de muziek de gezongen tekst mede drager is van betekenis, daar valt het verbale aspect bij een gedanst duet volkomen weg. Hier is beweging de ultieme drager van expressie.

Het koor zal tweemaal het podium verlaten om ruimte te maken voor de dansers.

Tickets € 18,- aan de zaal, € 15,- in de voorverkoop en € 10,- voor studenten en CJP-pashouders. Kinderen tm 12 jaar gratis.
Voorverkoop VVV Eemsdelta Appingedam en Delfzijl.

Deel deze pagina