Concert Dan Tuffy trio (AUS)

Concert Dan Tuffy trio (AUS)

De Australische singer-songwriter Dan Tuffy maakt pure en oprechte country, hier en daar lonkend naar Johnny Cash.

Na 12 geweldige jaren in Warfhuizen is het Roodehaan live podium neergestreken in het wondermooie Westeremden! De opzet van de optredens blijft uiteraard hetzelfde: regelmatig live-concerten met zeer talentvolle muzikanten uit binnen-en buitenland, artiesten die over het algemeen de grote podia nog net niet gehaald hebben.

Dan Tuffy, oorspronkelijk afkomstig uit Australië, was de drijvende kracht achter de veelgeprezen electro folkgroep Big Low (2002 - 2012) maar ook een van de oprichters van een van Nederlands meest unieke wereld muziekgroepen Parne Gadje. Ook is hij eigenaar van het onafhankelijke label Smoked Recordings, dat de afgelopen 17 jaar wereldwijd kwaliteitsmuziek uitbracht.
'Songs van Dan' is Dan's debuut solo album. Dit meesterwerk heeft veel airply gekregen, vooral in VS, Groot-Brittannië en Australië, maar nu ook in heel Europa. In april 2020 verschijnt zijn tweede album genaamd "Letters of Gold"
Songs van Dan is de naam die Dan aan elke voorstelling geeft. Aan boord voor zijn show zijn blues duivel/gitarist Jeroen Kant en op bas de jonge talentvolle Madelief van Vlijmen.
Ze geven een betoverende voorstelling van een magisch-realistische wereld van het gebroken licht, pratende slangen, stervende cowboys, liefde en verraad.

Tijd: 20:30 - 22:30 uur
Entree: € 10,00