De Herontdekking (kunst voor iedereen)

De Herontdekking (kunst voor iedereen)

'De Herontdekking' is een unieke schilderijenverkoop uit de privécollectie van particulieren, verzamelaars en kunstenaars , waardoor het aanbod heel divers is. Galerie Ruigewaert biedt u gedurende 10 weken de mogelijkheid deze kunstwerken te kunnen aankopen met een aantrekkelijke korting op de normale galerieprijs.

Na het grote succes van de vijf voorgaande jaren is een vervolg niet meer weg te denken. Er zijn veel mensen die schilderijen op zolder hebben staan of vanwege verhuizing het beoogde kunstwerk niet meer kunnen c.q. willen meenemen naar hun nieuwe onderkomen. Op een veiling gaan kunstwerken vaak voor een fractie van de werkelijke prijs in andere handen over. Hiermee wordt de inbrenger (die meestal een galerieprijs voor het kunstwerk heeft betaald) zeer tekort gedaan, alsmede ook de maker (kunstenaar) van het kunstwerk.

Ruigewaert organiseert nu een expositie waarin particulieren en verzamelaars hun kunst(collectie) kunnen inbrengen die dan in de galerie tegen een aantrekkelijke korting kunnen worden verkocht. Dat daar behoefte aan is blijkt uit het feit dat de galerie overstelpt wordt met een enorme hoeveelheid aangeboden schilderijen van gerenommeerde kunstenaars. En wat is er nu beter dan ervoor te zorgen dat deze kunstwerken een nieuwe eigenaar krijgen, zodat er weer naar gekeken wordt én ervan genoten kan worden.

Het aanbod is heel divers; schilderijen uit de tijd van Haagse School, uit de hoogtijdagen van de Groninger kunstkring 'De Ploeg' , van het 'Drents Schildersgenootschap' en van hedendaagse 'Noordelijke Realisten' domineren deze unieke expositie; kortom 'De Herontdekking'.
De expositie duurt t/m 27 januari 2019.

Daarnaast is Ruigewaert hèt adres voor objecten die uw interieur aankleden, verrassende cadeau-artikelen & bijzondere woonaccessoires. Er worden tafels, stoelen, lampenvoeten en -kappen op geheel eige(n) wijze kunstzinnig beschilderd, gestoffeerd en kunstig gedecoreerd. Zoals gewoonlijk zullen de kunstwerken weer met zorg worden opgehangen, uitgelicht en gecombineerd met de verdere inrichting in de galerie, want Ruigewaert toont u kunst in een andere entourage dan u wellicht gewend bent.. Kwaliteit en originaliteit komen er samen in de veelzijdige collectie.

Met plezier nodigen wij u uit om deze expositie in onze galerie te komen bezoeken.

Henk Menger & Tjitske Regnery
Voor meer informatie kijkt u op de www.galerieruigewaert.com

Openingstijden
vrijdag & zaterdag van 12.00 - 17.00 uur
zondag van 13.00 - 17.00 uur
en op afspraak.
Entree vrij.

Deel deze pagina