Dickens in Daam

Dickens in Daam

Groots Dickens weekend met 150 acteurs en figuranten in het oude centrum van Appingedam. De vrijdag en zaterdag zul je je in de straten in vroegere tijden wanen. Vrijdag zijn er ook 7 theatervoorstellingen met het verhaal van Scrooge.

De historische binnenstad van Appingedam wordt al jaren, rond kerst, verrast met de komst van de grote family Dickens. Straattheater, in traditionele kledij, dat de sferen van de vroeger verbeeldt en de winterse gezelligheid in de stad Appingedam vergroot.

Deze decembermaand (2019) zal deze Theatergroep vol op en grootser dan ooit aanwezig zijn in de Damster binnenstad. In de loop van de middag van vrijdag de 20e december zal Appingedam veranderen in Dickens stad. In de middag & avond zal het verhaal van Dickens verteld worden. Scrooge neemt het publiek mee langs het verhaal met theatrale voorstellingen in de historische Solwerderstraat. De Dijkstraat zal veranderen in een levendige straat waar de tijd rond de 175 jaar terug gezet is... Vele figuranten geven een beeld van de sfeer van toendertijd. Diverse muziekgroepen verhogen de kerstsfeer...

Het blijft niet alleen bij de vrijdagavond, ook op de zaterdag zal het centrum van Appingedam het schouwspel zijn van over de 100 figuranten. De binnenstad ademt de sfeer van vroeger; een unieke kans om deze prachtige historische stad op een andere manier te beleven.

Het Theaterstuk
Een Theatergroep met meer dan 40 acteurs speelt het stuk 'A Christmas Carol', geschreven door Charles Dickens. De Solwerderstraat is het historische decor van dit 175 jaar oude verhaal.
De gierige en mopperende Scrooge neemt je mee in zijn laatste dagen voor Kerst waarbij beetje bij beetje Scrooge tot inkeer komt. Je zult als publiek de ware aard ontdekken...

Besloten Theaterlocatie: Solwerderstraat-west
Tickets € 3,50 pp.  - online via www.dickensindaam.nl  Bestel tijdig: vol = vol