Dmx Motorcross wedstrijden

Dmx Motorcross wedstrijden

Motorcross wedstrijden in Delfzijl op het circuit van MC Delfcross, toegang is gratis !!!

Zondag 16 juni komen coureurs uit de drie noordelijke provincies naar voor de tweede keer dit seizoen naar Delfzijl om deel te nemen aan de 7e wedstrijd meetellend voor dmx- noord kampioenschap. Naar schatting komen er 250 coureurs naar het mooie circuit zij strijden in 9 verschillende klasses om de bekers. DMX Noord-wedstrijden zijn bedoeld voor vrijetijdsrijders, die in een gezellige - en ontspannen sfeer motorcrosswedstrijden willen rijden. Echter fanatiek gaat het er wel aan toe!

De competitie telt 13 wedstrijden verreden op verschillende circuits in de Provincies Groningen, Drenthe en Friesland, wanneer je bij de eerste acht eindigt wordt je uitgenodigd om aan de landelijke finale mee te doen.

De jongste coureurs die aan de start verschijnen in Delfzijl zijn nog maar 7 jaar oud ze rijden op een 65 cc motortje, zeker een aanrader om naar te komen kijken. Echter het spektakel wordt toch wel van de mannen en vrouwen verwacht in de klasses 125cc , 250cc en 500cc. Dit zijn de zwaardere machines. In de 500 cc klasse wordt gereden met tweetaktmotoren van 350 cc en hoger viertaktmotoren van 450 cc, in de 250 cc klasse wordt gereden met tweetaktmotoren van 250 cc en viertaktmotoren van 250 cc. Zij staan garant voor veel spektakel.

Namens Delfcross komen Justin Scheltens, Felix Reitzema, Jasper de Haan, Larissa Elema, Rodney Elema, Jesper Gremmer, Merlijn Reitzema (125cc) Peter Bolt, Jasper Drijfhout ( 500cc) Gerard Gremmer, Jan Post en Pepijn de Haan( Masters) aan de start

De trainingen beginnen om 09.00 uur, de wedstrijden om 12.00 uur rond 17.00 uur is de prijsuitreiking !!
Het circuit is gelegen aan de Oosterlaan 5 vlakbij de rotonde N362 – N992.

De entree is gratis, de kantine is geopend voor een kopje koffie of een lekker patatje.

Deel deze pagina