Expositie De Kracht van Verf

Expositie De Kracht van Verf

In deze expositie tonen 30 hedendaagse, veelal noordelijke kunstenaars hun werk en is er tevens een groot aanbod van schilderijen bijeengebracht uit de privé collectie van particulieren en verzamelaars.

Dikke verf om iets krachtig over te brengen, dun om delicaat laag over laag een beeld te vormen. Dikke kwasten om iets te suggereren, dun om in detail iets uit te werken. Verf vol op het doek of aangelengd met water om vlakken in te kleuren. Verf om iets uit te drukken; een gevoel, een emotie of om een statement te maken. Schilderen met verf kan bevrijdend werken. Verf geeft ook kleur. En kleur geeft kracht aan het leven en kan de gemoedstoestand beïnvloeden, maar ook weergeven. Kortom “ De Kracht van Verf ”.

In deze tentoonstelling hangen 30 hedendaagse, veelal noordelijke kunstenaars in de galerie met 2 à 3 schilderijen. In stock daarentegen heeft Ruigewaert van iedere kunstenaar minimaal 6 tot 10 werken extra. Wordt u geraakt door een schilderij in de galerie en wilt u meer weten over deze kunstenaar of bent u op zoek naar werk van een bepaalde schilder dan kunt u altijd meer zien zodat u een beter overzicht krijgt van waar die kunstenaar voor staat.

Daarnaast treft u in deze expositie ook kunstwerken aan die komen uit de privé collectie van particulieren, verzamelaars en hedendaagse kunstenaars.
In deze tentoonstelling zijn dat schilderijen en grafiek van o.a. Ton Dubbeldam, Herman van Hoogdalem, Marten Klompien, E.B. von Dulmen Krumpelmann, Jan Wiegers, Jan van der Zee & Arie Zuidersma. Door deze manier van exposeren krijgt u een groot aanbod van kunst die heel divers is.

De combinatie met kunstobjecten die het interieur aankleden, verrassende cadeauartikelen & bijzondere accessoires maken het plaatje compleet. Kwaliteit en originaliteit komen in de galerie samen in de veelzijdige collectie. Bent u op zoek naar kunst die verwondering oproept? Naar werken die u meenemen naar een wereld om in weg te dromen? U vindt ze bij Galerie Ruigewaert waar kunst wordt getoond in een andere entourage dan men wellicht gewend is.

Openingstijden
vrijdag & zaterdag van 12.00 - 17.00 uur
zondag van 13.00 - 17.00 uur

Vrij entree