Expositie Geef me de ruimte

Expositie Geef me de ruimte

In het kader van “100 jaar De Ploeg” heeft Ruigewaert in iedere expositie die zij dit jaar organiseert een kunstenaar gevraagd die op zijn of haar manier met het werk gerelateerd is aan deze oude kunstkring. In deze solotentoonstelling is dat Gertjan Scholte-Albers.

De titel van deze tentoonstelling “Geef me de Ruimte”, is zeer toepasselijk voor deze kunstenaar, want als hij iets nodig heeft in zijn werk is het wel “ruimte” in de breedste zin van het woord. Niet alleen zijn de schilderijen vorstelijk van afmeting, ook de voorstelling die hij op het doek zet geeft ruimte weer.

Veel mensen kennen inmiddels deze eigenzinnige kunstenaar die met zijn brommer en aanhanger, vol met schilderspullen door het Groninger land trekt om de natuur in al z’n facetten op zijn doeken vast te leggen. De wind en de geur van het landschap zijn onuitputtelijke inspiratiebronnen voor zijn olieverfschilderijen. De natuur is zijn atelier, dus ook bij slecht weer is hij buiten te vinden. Een plein-air kunstenaar pur sang net als de kunstenaars van de oude Groninger kunstkring “De Ploeg”.

Zoals gewoonlijk zullen de kunstwerken weer met zorg worden opgehangen, uitgelicht en gecombineerd met de verdere inrichting in de galerie, want Ruigewaert toont u kunst in een andere entourage dan u wellicht gewend bent.

Met plezier nodigen wij u uit om deze expositie in onze galerie te komen bezoeken.

Henk Menger & Tjitske Regnery
Voor meer informatie kijkt u op de www.galerieruigewaert.com

Openingstijden
vrijdag & zaterdag van 12.00 - 17.00 uur
zondag van 13.00 - 17.00 uur
en op afspraak.
Entree vrij.

Kunst gezocht

Daarnaast zoekt Ruigewaert voor haar winterexpositie weer kunstwerken van particulieren en verzamelaars. Zij zal deze ingebrachte schilderijen tegen zeer gunstige voorwaarden voor u in de galerie gaan verkopen. Heeft u nog een schilderij of schilderijen waar u op bent uitgekeken en die u eigenlijk wel kwijt wilt, dan is dit uw kans.

Neem contact op met de galerie via 06-54651879 of u galerieruigewaert@gmail.com.

Deel deze pagina