Expositie Hergebruik

Expositie Hergebruik

In 1989 begon Harry Arlings met het bouwen van van Sceince Fiction achtige voertuigen. Later kregen ze hun eigen naam: Kosmotroniks. Jehannes Hibma valt hij op met zijn projecten van gestapelde eiertrays en later met objecten van staal en zeildoek.

Harry Arlings maakt ruimtelijke objecten ( voertuigen – dieren - soms gewoon objecten.) gemaakt uit afval material .

Als hij begint met het bouwen van een nieuwe Kosmotronik , weet hij niet wat het gaat worden. Tijdens het proces bepalen de aanwezige materialen het eind resultaat. Zo is elke Kosmotronik een uniek object, ontsproten aan de fantasie van Harry.

In 2015 heeft Harry deelgenomen aan de Biennale in Florence. Op 7 en 8 juni j.l.toonde hij zijn Kosmotroniks op de Internationale Art Fair in Tokyo en won de Tokyo International Art Award 2019 Sinds 2017 is Harry lid van Pulchri Studio Den Haag.

Jehannes Hibma is ontwerper en monumentaal vormgever, woont en werkt in Wommels. Na zijn opleiding aan de kunstacademie Vredeman de Vries in Leeuwarden was hij jarenlang werkzaam als decorontwerper voor openluchtspelen en theater. Na deze periode gaat hij zich steeds meer toeleggen op het maken van beelden in steen, hout, staal, brons en verschillende, vaak onverwachte materialen. Zijn beelden zijn theatraal en vertellen een verhaal.

Aan deze tentoonstelling doen leerlingen - groep 7 en 8 - van de OBS DE Triangel mee. Ze hebben daar voor workshops gevolgd met de zelfde materialen als de deelnemende kunstenaars.

Openingstijden: Vrijdag t/m zondag
Vrij Toegang!