Expositie Het wonder van licht

Expositie Het wonder van licht

De titel “Het Wonder van Licht” is de bindende factor tussen de exposerende kunstenaars. Zo heeft iedere expositie die door de galerie wordt georganiseerd een thema en een verhaal.

Licht is de oorzaak van de gewaarwordingen van ons gezichtsorgaan; een schijnsel wat de dingen zichtbaar maakt. Simpelweg gezegd kunnen wij de dingen om ons heen zien omdat er licht is.
De zon is onze grootste lichtbron. Direct licht hiervan, maar ook indirect zonlicht bereikt via de atmosfeer en de wolken diffuus de aarde. Dit kan ook zorgen voor “bijzonder licht”, denk hierbij aan schemering, lichtende nachtwolken, noorderlicht of een naderende onweersbui waardoor het atmosferisch licht riet in vuur en vlam kan zetten of bomen laat fluoresceren.

In het kader van “100 jaar De Ploeg” heeft Ruigewaert ook in iedere expositie die zij dit jaar organiseert een kunstenaar gevraagd die op zijn of haar manier met het werk gerelateerd is aan deze oude kunstkring. In deze tentoonstelling is dat Reinder Bleeker. Samen met hem exposeren Greetje Feenstra, Ellen Geerts & Jan Mostert.

De expositie wordt in het bijzijn van de kunstenaars zondag 16 september om 15.30 uur feestelijk geopend.
Op vrijdag en zaterdag 14 & 15 september bieden wij u de mogelijkheid tot voorbezichtiging van 12.00 tot 17.00 uur.

De expositie duurt t/m 18 november 2018.

Met plezier nodigen wij u uit om deze expositie in onze galerie te komen bezoeken.

Henk Menger & Tjitske Regnery
Voor meer informatie kijkt u op de www.galerieruigewaert.com

Openingstijden
vrijdag & zaterdag van 12.00 - 17.00 uur
zondag van 13.00 - 17.00 uur
en op afspraak.
Entree vrij.

Deel deze pagina