Expositie: Rieneke Gollnau

Expositie: Rieneke Gollnau

Werken van Rieneke Gollnau, beeldend kunstenaar te Onderdendam. Werk in de sfeer van Wolken, water en ommetjes - Het Lauwersmeergebied gezien vanaf het water. 

Rieneke studeerde na haar opleiding tot docent beeldende vakken studeerde een paar jaar later af aan de Academie Minerva in Groningen. Hier heeft ze o.a. les heeft gehad van realisten als Matthijs Röling en Rein Pol. Sindsdien is zij druk doende geweest met lesgeven op een middelbare school én met haar werk als beeldend kunstenaar. 

Jarenlang is zij lid geweest van de Groninger Kunstkring de Ploeg. Op dit moment is zij actief lid van de kunstenaarsgroep De Groninger Kroon. 

Nadat zij haar “lesgeef” periode had afgesloten verhuisde zij van het grote statige huis in Sauwerd naar een beschermd dorpsgezicht huisje aan het water in Onderdendam en brak de tijd aan om weken/ maanden op pad te gaan met sleepboot “ De Tender”.

Het werk dat zij laat zien in de Kunsthal van het Stadskantoor bestaat uit tekeningen gemaakt tijdens zwerftochten over het Lauwersmeer en het Reitdiep op “Sleepboot de Tender”.Op deze tochten heeft zij de weidsheid, puurheid en openheid van dit gebied vastgelegd. De keuze viel op kleurpotloden omdat dit materiaal weinig ruimte nodig heeft. 

“Klein” leven op de boot en minimalistisch werken: Een kist, een tekenblok en kleurpotloden zijn genoeg om de essentie van leven en schoonheid van wat zij onderweg ziet vast te leggen. Het zijn poëtische verstilde monumentjes van licht, lucht, water en weidse vlaktes geworden. Gemaakt met niet meer als 10 tot 12 kleurpotloden.

Het is de essentie van het leven en de schoonheid van wat zij onderweg ziet die zij in haar tekeningen wil laten zien.

Entree gratis

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 8.30-12.00 uur
Maandag t/m donderdag: 13.00-16.00 uur

Deel deze pagina