Expositie Klein-kleiner-kleinst

Expositie Klein-kleiner-kleinst

Een expositie van kunstwerken met een max. maat van 14x14 (x14) cm, zowel 2D-werken als voor 3D-werken. Vooral omdat het leuk en intrigerend blijft om op een klein oppervlak een hele eigen wereld te zien weergegeven.

Speciaal voor deze tentoonstelling gingen dan ook 116 kunstenaars enthousiast aan de slag met maar één beperking: niets is groter dan 14x14x14 centimeter. Binnen de kortste keren raakte de burelen van het museum bedolven onder grote hoeveelheden, uit het hele land opgestuurde, kunstpakjes. En dat moest allemaal ook nog eens worden uitgepakt en verwerkt: een monsterlijke klus.

Toch is zo, met ruim 600 schilderijtjes en beeldjes, in Appingedam mogelijk de grootste tentoonstelling met kleinste kunstwerken van Nederland ontstaan. Het biedt in elk geval een enorme variëteit aan technieken en onderwerpen. Ook is aan elk werk goed de ver-fijnde kwaliteit af te lezen en het plezier waarmee het gemaakt is. Voor veel kunstenaars vormde het kleine formaat dan ook een uitdaging, want het vergt van elke techniek een aanpassing. Vooral in de zin van meer concentratie en een beheerste toepassing. Voor sommige kunstenaars schonk juist de beperking een verrassende verruiming van hun eigen creatieve horizon.
Dat artistieke plezier is er zeker ook voor de bezoeker, want op dit formaat hou je eigen-lijk van elke kunstenaar telkens een complete wereld in slechts één hand.

Openingstijden: vr-za-zo  13:00-17:00 uur

Entree: Kinderen tot 10 jaar: gratis | Van 10 tot 14 jaar: € 3,00.
Volwassenen: € 6,00 | Jaarkaart: € 35,00.