Expositie Klein kunstje, de wereld in je hand

Expositie Klein kunstje, de wereld in je hand

Miniaturen, dan denk je aan de Middeleeuwen, aan rijk versierde initialen of aan de minutieuze schilderingen van Van Eyk of de Gebroeders van Limburg. Oogverblindend wat die mannen presteerden. En onbetaalbaar. Maar onze eigen kunstenaars kunnen er ook een houtje van. En… alleszins betaalbaar! Wie een collectie hedendaagse realisten wil aanleggen kan nu, voor een bescheiden bedrag, een brede basis leggen.

 

In Museum Møhlmann is een gigantische tentoonstelling te zien met miniaturen van vandaag. Kleine werken, allemaal niet groter dan 14x14 centimeter. De tentoonstelling heet heel toepasselijk: Klein kunstje, de wereld in je hand. En zo is het ook, want alle werken passen in je hand, maar nodigen je uit om de wereld van de kunstenaar te betreden.

Deze tentoonstelling was bedacht als klein, extra toegift van Museum Møhlmann, dat in 2018 precies 20 jaar bestaat. Er waren zes weken voor ingeruimd. Achteraf veel te kort, want het aantal deelnemende kunstenaars overtrof ruimschoots de bescheiden verwachting: maar liefst 123! En ook het enthousiasme onder die kunstenaars leek flink aangewakkerd, want dat leverde ruim 1000 werkjes op. In het museum liggen vele vergrootglazen voor u klaar. Je kijkt je ogen uit.

Openingstijden: vr-za-zo 13.00-17.00 uur
Toegang: € 6,00
Kinderen 10 - 14 jaar € 3,00
Kinderen tot 10 jaar gratis

 

Deel deze pagina