Expositie Opnieuw 60 x Ploeg

Expositie Opnieuw 60 x Ploeg

De Groninger Zilverkamer van het SNS-fonds Eemsmond viert het 100 jarig jubileum van de Kunstkring De Ploeg op geheel eigen wijze met de tweede Ploeg-expositie dit jaar met werken uit particulier bezit.

Opnieuw hangen er nooit eerder in het openbaar getoonde bijdragen uit particulier bezit uit het hele land. Maar liefst 60 werken in totaal. Samen vormen ze een kleurrijk geheel dat een fraai overzicht biedt van het werk van de eerste Ploeg-generatie. Ook deze tweede tentoonstelling van Ploeg-werken past weer prachtig in de viering van het 100-jarig bestaan van de Groninger Kunstkring De Ploeg. De officiële opening van de expositie wordt vrijdags verricht door ds Fokke Fennema, doopsgezind predikant te Zijldijk. Hij is een trouwe bezoeker van de Zilverkamer en een liefhebber van De Ploeg.

Lees actuele informatie op facebook.

Openingsuren:
Dinsdags tot en met vrijdags van 11 – 17 uur.
Zaterdags van 11 – 16 uur.

Entree: € 5,-- per persoon.
Kinderen tot 12 jaar gratis


In de Groninger Zilverkamer komen alle bekenden namen (weer) voorbij: Jan van der Zee, Egge Kleima, Johan Dijkstra, Jannes de Vries, Hendrik Melgers, George Martens, Jan Wiegers, Hendrik Werkman, Maarten Klompien, Jan Altink, Jan Gerrit Jordens, Ben Walrecht, Henny en Karel Arkema, Aly van der Wal, E.B. van Dulmen Krumpelman en Ekke Kleima. Schilderijen en tekeningen zijn aangevuld met posters van oude exposities. Twee lijsten zijn gevuld met originele kerskaarten die Jan van der Zee verstuurde.

De Groninger Zilverkamer verwacht ook voor deze expositie weer grote belangstelling. Het publiek raakt er niet op uitgekeken. Dat blijkt wel uit de bezoekersaantallen van exposities in het Groninger Museum, de Groninger Zilverkamer, de borg Verhildersum en het Veenkoloniaal Museum. Ook de eendaagse special in Loppersum trok veel bekijks.

Deel deze pagina