Expositie Passie voor perfectie

Expositie Passie voor perfectie

Een expositie die wordt samengesteld met schilderijen van 30 hedendaagse, veelal noordelijke kunstenaars. Tevens zal er wederom een groot aanbod zijn van schilderijen bijeengebracht uit de privé collectie van particulieren en verzamelaars.

Volgens de dikke van Dale betekent perfectie “volmaaktheid” en/of “voortreffelijkheid”. Kunstenaars leggen in aanloop naar een kunstwerk de lat vaak hoog. Ze proberen zich steeds meer en meer te volmaken en zich steeds weer te verbeteren. Dat betekent dat de kunstenaar ook kan loslaten, uit een ingeslepen patroon kan stappen en zich op nieuwe wegen kan begeven.
Zijn wij allen ook niet een beetje perfectionistisch ingesteld en willen wij allemaal ook niet het beste uit ons zelf naar boven halen? Soms lukt het en soms lukt het ook niet.  We kunnen dan  opnieuw beginnen of de volgende keer trachten het beter te doen. Kortom “Passie voor Perfectie”.

In deze tentoonstelling hangen 30 hedendaagse, veelal noordelijke kunstenaars met 2 à 3 schilderijen in de galerie. In stock daarentegen heeft Ruigewaert van  iedere kunstenaar minimaal 6 tot 10 werken extra. Wordt u geraakt door een schilderij in de galerie en wilt u meer weten over deze  kunstenaar of bent u op zoek naar werk van een bepaalde schilder dan kunt u altijd meer zien zodat u een beter overzicht krijgt van waar die kunstenaar voor staat.
Daarnaast treft u in deze expositie ook kunstwerken aan die komen uit de privé collectie van particulieren, verzamelaars en hedendaagse kunstenaars.

In deze tentoonstelling zijn dat schilderijen en grafiek van o.a. Dinie Bogaart, Herman van Hoogdalem, Marten Klompien,  E.B. von Dulmen Krumpelmann, Jan Wiegers, Jan van der Zee & Arie Zuidersma. Door deze manier van exposeren krijgt u een groot aanbod van kunst die heel divers is.

De combinatie met kunstobjecten die het interieur aankleden, verrassende cadeauartikelen & bijzondere accessoires maken het plaatje compleet. Kwaliteit en originaliteit komen in de galerie samen in de veelzijdige collectie. Bent u op zoek naar kunst die verwondering oproept? Naar werken die u meenemen naar een wereld om in weg te dromen? U vindt ze bij Galerie Ruigewaert waar kunst wordt getoond in een andere entourage dan men wellicht gewend is.

Openingstijden
vrijdag & zaterdag van 12.00 - 17.00 uur
zondag van 13.00 - 17.00 uur

Vrij entree