Expositie Portretten van echte Groningers

Expositie Portretten van echte Groningers

Wie nog even wil nagenieten van de viering van “100 jaar Groninger Kunstkring De Ploeg” mag ook deze tentoonstelling niet aan zich voorbij laten gaan. 50 zorgvuldig verzamelde schilderijen van leden van de Groninger Kunstkring De Ploeg.

Het gaat vooral om portretten van ‘echte Groningers’ zoals de titel al aangeeft. Ze zijn afkomstig uit de collectie van de Stichting Behoud Beelden Kunst Groningen.
Het is al weer de derde Ploeg-tentoonstelling op rij die Herma Grimmius, conservatrice van de Zilverkamer, heeft weten samen te stellen voor haar expositieruimte. En bijna alle bekende namen komen weer voorbij: Hendrik de Vries, Jan ten Have, F.H.Bach, Hil van Calcar, George Martens, Wobbe Alkema, Jan Altink en Karel Arkema. Maar ook minder bekende en wat meer recente leden van De Groninger Kunstkring Ploeg zijn in de expositie vertegenwoordigd. Tussen de portretten hangen met zorg uitgekozen landschappen en stadsgezichten. Een gevarieerd geheel, uitgevoerd in diverse technieken: zeefdruk, litho, houtskool, potlood, olieverf en krijt. Op tafels en in vitrines zijn ook drie dimensionale kunstwerken van ploeg-leden te bewonderen

Lees actuele informatie op facebook.

Openingsuren:
Dinsdags tot en met vrijdags van 11 – 17 uur.
Zaterdags van 11 – 16 uur.

Entree: € 5,-- per persoon.
Kinderen tot 12 jaar gratis


SBBKG
De SBBKG – de Stichting Behoud Beelden Kunst Groningen – bestaat sinds 1990 en beijvert zich zoveel mogelijk kunst te verzamelen en te exposeren die gerelateerd is aan Groningen. De stichting beschikt inmiddels over een schier eindeloze lijst met enkele honderden werken van ‘Groninger kunst.’ De lijst, op het internet te vinden, geeft een volledig overzicht van het werk, de maker, het onderwerp en de verblijfplaats, inclusief een afbeelding. Deze wijze van documentatie maakt het voor musea als de Zilverkamer bijzonder gemakkelijk een evenwich-tige keuze te maken voor een expositie. De SBBKG doet zijn werk geheel met vrijwilligers en financiert de activiteiten met donaties en legaten. Voor speciale projecten als restauraties en boekuitgaven worden fondsen aangeschreven. In de UMCG zijn regelmatig wisselexposities van de SBBKG te bewonderen.

Deel deze pagina