Expositie Stangenberger, Hoving en Hantschel

Expositie Stangenberger, Hoving en Hantschel

Een mix van kunst en installaties door het hele schoolgebouw met als hoogtepunt een cultureel banket op 12 oktober

In het voorste klaslokaal van de Bierumerschool komen bezoekers ogen te kort bij de wel heel bijzonder(e) gedekte tafel van de eigenzinnige Goudse kunstenaar Harry Stangenberger.
De Groninger ontwerper/vormgever Klaas Hendrik Hantschell vult het voormalige schoolgebouw de komende weken met een geluidsinstallatie. Door het hele gebouw wordt de bezoeker verrast met een bewegende, interactieve, audiovisuele soundscape. Patrick Hoving bezet de zolderkamer van de Bierumerschool. Hij is gespecialiseerd in communicatie en presenteert daar zijn installatie 'In de kantlijn van de tijd.’ Patrick heeft zich, gewapend met een analoge camera, twee maanden geïnstalleerd in een verzorgingstehuis bij hem in de buurt. Hij liet zich leiden door wat deze plek hem vertelde. De ontmoeting met de bewoners stonden hierin centraal. Welke verhalen schuilden er achter de gesloten deuren? Wat voor mensen leven hier? “In de kantlijn van de tijd” toont de neerslag van zijn ontdekkingen.

Als extra hebben we het cultuurbanket op 12 oktober bedacht. Gasten worden uitgenodigd om rond de tafel plaats te nemen en onder leiding van diverse gespreksleiders een uur lang een vrolijk gesprek te voeren over kunst en cultuur. Het is een eenmalig event dat binnen de tentoonstellings periode plaatsvindt.

Open elk weekend van 14.00 tot 17.00 uur. (of bel voor afspraak op andere dagen)
Vrij entree.