Familiefestival Art Carnivale

Familiefestival Art Carnivale

Art Carnivale is een jaarlijks terugkerende familiefestival. Het kunstzinnige festijn met een gemoedelijke sfeer en een levendige uitstraling verrast, inspireert en zet aan tot (inter)actie; het zijn de mensen die het doen!

Familiefestival Art Carnivale is een jaarlijks cultureel festival aan de boorden van het Schildmeer. Met zijn levendige uitstraling en de gezellige sfeer is het festival een ware belevenis voor jong en oud. Het festival kenmerkt zich door een internationaal georiënteerd muziek en theateraanbod, een veelzijdige kunst- en streekproductenmarkt, onderhoudende kinderactiviteiten en een gevarieerde keuken met bijzondere gerechten.

Het festival vindt plaats in op het strand- en recreatiepark Schildmeer aan de Roegeweg hoek Damsterweg in Steendam. Het strandpark maakt deel uit van 't Roegwold, een groot aaneengesloten natuurgebied binnen de gemeente Midden Groningen.
Dit jaar viert Art Carnivale een jubileum. Het festival wordt voor de tiende keer georganiseerd. De symboliek van het getal tien of in het Romeinse cijfer “X” komt terug in de aankleding van het festival, in kunstwerken, en in de vormgeving,

Het festival combineert publieksparticipatie, educatie en amateurkunst. De interactieve toeristische kunst en natuurroute “Het Gouden Pad” neemt bezoekers mee langs unieke locaties waar een spannend, mysterieus of ongelooflijk verhaal wacht. Op markante plaatsen langs de route, die door enkele gemeenten voert, worden de verhalen door een bonte stoet vertellers en straatartiesten tot leven gebracht.

Publieke aandacht geniet ook het project Kultuureiland Damsterplas dat onlangs is gestart. Het Kultuureiland genereert door samenwerking met bewonersinitiatieven impulsen voor de leefbaarheid van de regio. Het project krijgt een prominente plaats op het festival, en nodigt bezoekers uit kennis te maken met kunstenaars en uitvoerenden, hun producten en productieprocessen.

Kunst- en streekproductenmarkt op het festivalterrein,:
Vrijdag ( 18:00 - 21:00 uur ) zaterdag ( 13:00 - 21:00 uur ) zondag ( 13:00 - 21:00 uur )
Schildweek van de ZVOSS ( zeilwedstrijden ) van 20 t/m 25 juli 2018

Meer info: Kijk op de website.
Vrij entree.

Deel deze pagina