Fivelstadtocht

Fivelstadtocht

De 6e Wandeltocht met historisch en cultureel besef van de streek Fivelingo met stad Appingedam als start en finishplaats. De afstanden zijn 5, 15, 25 en 40 km.
Opgeven kan vanaf 1 februari 2019 en het maximaal aantal deelnemers is gesteld op 800.

De streek Fivelingo omvat deels de huidige gemeenten Appingedam, Loppersum, Delfzijl, delen van de nieuwe gemeente Midden-Groningen, het in 2019 te vormen Het Hogeland alsmede Ten Boer als onderdeel van de nieuwe gemeente Groningen. De wandeltocht wordt elk jaar op de zaterdag van het tweede weekend in september uitgeschreven. Bewust is gekozen voor de combinatie met het Landelijk Open Monumentenweekend om zo de culturele en historische achtergronden van de te lopen wandelroutes te accentueren.

Telkens wordt een andere windrichting genomen als wandelgebied waarbij voor 2019 een zuidelijke route is uitgezet. Tijdens deze historisch culturele wandeling worden bekende maar ook minder in het oog springende facetten van de rijke historie in het Fivelingo gebied belicht. U kunt hierbij denken aan oude smokkelroutes, waterwegen, kerkpaden, handelsroutes en (voormalig) industrie.

Vanzelfsprekend zijn er enkele verrassende, spraakmakende en (on)herkenbare aspecten uit dit Fivelingo gebied te bewonderen waarbij uiteraard de organisatie de grondgedachte van de tocht niet uit het oog zal verliezen:

Fivelstadtocht, het historisch cultureel wandelevenement van de provincie Groningen.

Kijk op www.fivelstadtocht.nl voor meer informatie en inschrijven.

Opgeven kan alleen via de website; het maximaal aantal deelnemers is gesteld op 700 personen

Lekker eten in Eemsdelta
Combineer je bezoek aan het evenement met een heerlijke lunch, diner of borrel in één van de vele verrassende eetgelegenheden in Eemsdelta.
Overnachten in Eemsdelta
Maak het uitje compleet met een overnachting en geniet van een paar heerlijke dagen weg in Eemsdelta.
Actief in Eemsdelta
Ontspanning door inspanning! Zoek een leuke activiteit die jouw verblijf in Eemsdelta tot een complete ontspanning maakt. 

 

 

Deel deze pagina