Kerstconcert The Gift of Life

Kerstconcert The Gift of Life

In een inspirerende muzikale kerstontmoeting voeren de Provinciale Brassband Groningen en Kamerkoor Dualis onder andere delen uit Händels Messiah en A Christmas Fantasy van Gordon Langford uit. Daarnaast is het heerlijk genieten van Christmas Carols en warme koperklanken.

Ze deden het al eerder samen: in december 2015 stonden de Provinciale Brassband Groningen (PBG) en Kamerkoor Dualis samen in bomvolle kerken en verrasten het enthousiaste publiek met een hele serie kerstliederen voor koperblazers en koor. Dat moest nog een keer, vonden alle betrokkenen en nu, drie jaar later, is het zover.

En er valt weer veel te genieten. Zo klinken er speciale ‘brassband-plus-koor-versies’ van bekende kerstliederen, zoals For unto us a Child is Born uit de Messiah, de uitbundige kerstmedley A Christmas Fantasy van Gordon Langford en het bijna bombastisch te noemen I was glad van Hubert Parry. Het publiek kan verder meedeinen met de PBG bij o.a. het vrolijk schallende Festive Fusion van Philip Harper en Vitae Aeternum van Paul Lovatt-Cooper, en wegdromen bij de a-capellaklanken van het koor in Christmas Carols van o.a. Lauridsen, Howells en Holst.

Voor de PBG is dit het eerste optreden in Groningen sinds de band in oktober Nederlands kampioen werd in de Kampioensdivisie, en dat zal het publiek weten ook. Samen met Kamerkoor Dualis gaan ze er een feestje van maken.

Programma
o.a. For Unto Us – Georg Friedrich Händel; I Was Glad – Hubert Parry; Vitae Aeternum – Paul Lovatt-Cooper; Very Best Time of the Year – John Rutter; In the Bleak Midwinter – Gustav Holst; Festive Fusion – arr. Philip Harper.

Entree: € 17,50 (€15,00 voorverkoop via website)

Deel deze pagina