Kwelderwandeling Nieuwe Statenzijl

Kwelderwandeling Nieuwe Statenzijl

Genieten van de schoonheid en stilte bij Nieuwe Statenzijl, op de grens van Nederland en Duitsland. Dat kan op deze zondag begin maart met een wandeling begeleid door gidsen van het Groninger Landschap.

Genieten van de schoonheid en stilte bij Nieuwe Statenzijl, op de grens van Nederland en Duitsland. Dat kan op deze zondag in augustus met een wandeling begeleid door gidsen van het Groninger Landschap.

In dit zuidelijke deel van de Dollard is goed zichtbaar hoe de Dollard een inham langs de Waddenkust is. Bij Nieuwe Statenzijl vormt de Dollard een bijzonder brakwatergetijdenlandschap.

De wandeling start bij de kiosk boven op de sluis. Hier is een zgn. aalgoot aangelegd voorzien van omgekeerde borstels, via deze goot kan o.m. de glasaal het zoute zeewater verlaten en een aantal jaren in de zoete binnenwateren doorbrengen. De tocht voert ons over de kwelder die we oversteken. Welke diersporen, planten en vogelsoorten zullen we zien? Door het manshoge riet proberen we een pad te banen naar de waterkant, waar ineens de drooggevallen Dollard met voedsel zoekende vogels voor ons opduikt.

Laarzen of waterdichte wandelschoen aanbevolen

Tijd: 14:00 - 16:30 uur
Deelname gratis.
Aanmelden via de website

Deel deze pagina