Lezigng Margriet Brandsma

Lezigng Margriet Brandsma

Jaarlijkse lezing in de Nicolaïkerk door Margriet Broekema, voormalig correspondent voor de NOS in Duitsland .

Na de succesvolle lezingen van onder andere Geert Mak, Charles Groenhuijsen, Herman Pley en niet te vergeten Pauline Broekema is Historische Vereniging Amasius er nu in geslaagd Margriet Brandsma vast te leggen.

Het nieuwe Duitsland
Margriet Brandsma was jarenlang correspondent voor de NOS in Duitsland en heeft nog steeds een warme band met het land. In haar lezing op ……..zal ze onder meer vertellen over het ‘nieuwe’ Duitsland, het Duitsland dat is ontstaan na de hereniging van West-Duitsland en de DDR. Welke rol spelen oorlog, deling en hereniging nog in het leven van Duitsers? En wat betekent het dat ook Duitsland niet immuun is gebleken voor populisme? Brandsma schreef een boek over Angela Merkel (Het mirakel Merkel), de Oost-Duitse domineesdochter: wie is ze eigenlijk en wat drijft haar?  

Andere boeken van haar hand zijn onder meer Vluchtcode Vlinder, over de mislukte (want verraden) vlucht van een Oost-Duitser naar zijn Nederlandse verloofde, en, meest recent, het boek over de transformatie van het grootste industriegebied van Europa: Ruhrgebied: van rook en vuur naar natuur en cultuur.

Stof te over en Margriet Brandsma is uiteraard bereid om op uw vragen in te gaan.

Aanvang: 14:30 uur
Entreeprijs € 5,--
Voorverkoop via VVV Appingedam, VVV Delfzijl en Readshop in Appingedam.