Lichtjesavond

Lichtjesavond

De moderne verlichting gaat uit en de olielampen, kaarsen en petroleumstellen gaan aan tijdens deze speciale, sfeervolle avondopening van Openluchtmuseum Het Hoogeland.

Als de avond valt, verandert het terrein van Openluchtmuseum Het Hoogeland in een betoverend schouwspel.

De moderne verlichting gaat uit en maakt plaats voor olielampen, brandende kaarsen, warme petroleumstellen, knapperend houtvuur, gasverlichting en oude straatlantaarns. In een prachtig spel van licht en duisternis waant men zich even terug in de tijd. Stap binnen in de huisjes en proef de sfeer van vroeger.

In deze gezellige ambiance, die past bij de feestdagen, kunnen bezoekers verder genieten van prachtige (kerst)muziek. Er zijn optredens van het vocale ensemble Sonus Vita en van het muziekgezelschap Van Heijk. In museumrestaurant Het Spijslokaal worden uiteraard heerlijke warme dranken en speciale winterkost geserveerd.

Licht en Donker is het laatste evenement in het kader van 60 jaar Openluchtmuseum Het Hoogeland. Om organisatorische redenen kunnen bezoekers deze avond alleen via de hoofdingang en niet via Het Spijslokaal het museum betreden.