Lutje Winter Welvaart met kunst, markt en schepen

Lutje Winter Welvaart met kunst, markt en schepen

Op zaterdag 8 december vindt WinterWelVaart weer plaats achter de Nicolaikerk en in het centrum van Appingedam. In de Nicolaikerk is een expositie van jonge kunstenars en achter de kerk vind je een gezellige kerstmarkt. Ook liggen historische schepen in de haven met activiteiten aan boord, zoals muziek en verhalenvertellers.

Alles vrij entree.

Een Kunstijsbaan van 100 m2 achter de kerk waar iedereen gratis kan schaatsen van 11:00-18:00 (en zondag van 1:00 - 16:30 uur)

Aan boord van de Paap (Scoutinggroep Fivel) kunnen de kinderen geschminkt worden en de mooiste kerstknutsels maken.

Diverse muziekoptredens in de muziekkoepel achter de kerk, bij het Paviljoen Overdiep Albert Heijn en in Café de Doofpot en aan boord van de schepen.
Het muziekprogramma is van 13:00-19:00 uur.
Het eindigt bij het Paviljoen en aan boord rond 17:00 uur.

Verwachte optredens van:

 • Vandestraat
 • Popkoor Ripa
 • Glögg
 • De zingende Siepels
 • Armstrong’s Patent
 • Tamar Tanasale
 • Winterwelvaarttroubadour Timo de Jong
 • Stuart Pendrill
 • Lisa Ploeger
 • Brood & Spelen
 • Crazy Tones


Nyk de Vries met zijn prachtige winterverhalen aan boord van de Jade.

Markt met een grote knipoog naar een kerstmarkt met diverse artikelen, lekkernijen en snuisterijen.  Daarnaast verzorgen sommige kraamhouders  kerstworkshops van 11:00-20:00 uur. De workshops bestaan o.a uit kersttaarten, kerstballen maken voor jong en oud..
Workshops voor kinderen op de markt..

Een draaiorgel met prachtige kerstmuziek.

De beste snertkoker, Christiaan Boomker en Max Hoekzema zorgen voor een lekker bakje snert en een broodje hamburger op houtvuur bereid..

Theaterpret met Petra Drouven, 2 kerstengelen die de vredesboodschap verkondigen..

Een kerstmannendweilorkest voor de vrolijke noot in het centrum en het Overdiep.

Theaterbureau Eelske Medde komt het evenement opvrolijken met the Dickens family met hun grappen en grollen met het publiek.
Zij nodigen het publiek uit om gekleed te komen in Dickens stijl ; voor de mooiste creaties zijn er prijzen!.
Modeflitsen om 17:00 uur achter de kerk en na het optreden van de jeugd van DSHO volgt de prijsuitreiking. De 3 mooiste creaties ontvangen een prijs..

De dag wordt na 19:00 uur afgesloten in Cafe de Doofpot met optredens vanaf 19:00 uur door de band VanDeStraat en Sander Metz (Duo van Geeft’m) met zijn wervelende one man show zodat de beentjes nog even van de vloer kunnen..

Op 9 december komt het duo El Jackson nog een middag spelen vanaf 14:00 uur in Café de Doofpot en kan er nog volop geschaatst worden..


Kunst in de kerk
Dit jaar biedt dit evenement in de Nicolaïkerk vooral een podium voor jonge kunstenaars, waarvan de meesten hun opleiding in Groningen genieten, of daar afgestudeerd zijn. Daarnaast is er in de Franse School, toegankelijk vanuit de kerk, een kunstmarkt zoals die eerdere jaren ook georganiseerd is. Gratis entree!


Kerstfair en kaarslichtavond in Museum Stad Appingedam
In de Nicolaïkerk kunt u genieten van een kerstfair. Het museum is helemaal versierd in nostalgische kerststijl, met een fair in het museum met bloemstukken, brocante etc. en een kaarslichtavond. 11:00 - 20:00 uur.


Lees meer op de website van WinterWelVaart

Alles is gratis toegankelijk.
Parkeren direct buiten het centrum, volg de borden P.

Deel deze pagina