Naar de bollen

Naar de bollen

Tijdens de wandelingen geniet u van het Groninger landschap, gekenmerkt door de akkerbouwvelden. Eind april staan de tulpen van de bollenboeren in Noord-Groningen in bloei. Maar er kan deze dag ook met auto of motor een tocht gemaakt worden!

Deze dag komt tot stand dankzij Rotary Uithuizen -  Het Hogeland. Uw inleg gaat in 2019 naar het taalproject van Humanitas 't Hoogeland. Op deze site vindt u alles over het taalproject.

Vroeger -in de tijd van Louis Davids ging men naar Noord-Holland om de bollen te bewonderen. Nu kan dat in Noord-Groningen, waar veel boeren nu ook tulpen telen. De route start in Uithuizermeeden en voert langs en zo nu en dan door de bollenvelden van het Hogeland. Deze speciale route is alleen op 27 april toegankelijk.
Wandelaars hebben keuze uit een tocht van 10, 25 of 40 kilometer. 
Klik hier om u aan te melden.

27 april 2019
Afstanden, starttijden en inschrijfgeld:
Kinderen tot 12 jaar, alle afstanden – € 2,50
10 km, starten tussen 10.00 en 13.00 uur – € 7,50
25 km, starten tussen 08.00 en 10.00 uur – € 10,00
40 km, starten tussen 07.00 en 08.00 uur – € 10,00
Deelname is voor eigen risico
Honden mogen mee mits aangelijnd

Toertocht met de auto

Wij hebben een mooie autotocht uitgezet. De lengte is ongeveer 60 kilometer. De route voert langs mooie dorpjes met fraaie vergezichten. Natuurlijk komt u langs veel bollenvelden die op 27 april volop in bloei zullen staan. Regelmatig valt uw mond open van verbazing als u de prachtige kleuren tegen een heldere hemel ziet of de mooie kerktoren van Meij (Uithuizermeeden).
Klik hier om u aan te melden.

Starten tussen 13.00 en 14.00 uur – per voertuig € 15,00

Motortocht

Zin in ’n mooie motorroute, solo of met vrienden? Deze route is met liefde gemaakt en verrukkelijk om te rijden. Ben je op zoek naar een relaxte route die je laat verdwalen in rust en je laat opgaan in de omgeving? Rijd dan op Koningsdag richting Noord-Groningen. Je kent het wel, na een lange werkweek wil je even wat tijd voor jezelf en je passagier. Je vindt het op 27 april.
De motortoertocht is ook bijzonder aantrekkelijk voor senioren!
Klik hier om u aan te melden.

Kenmerken van de motorroute:

  • Diversiteit aan wegen
  • Voor iedere rijder geschikt
  • Rust is het sleutelwoord

Starten tussen 13.00 en 14.00 uur – per motor € 10,00

Deel deze pagina