Noord Nederlands Orkest met de Matthäeus Passion

Noord Nederlands Orkest met de Matthäeus Passion

De Matthäus Passion bij het Noord Nederlands Orkest is dit seizoen extra bijzonder, want Peter Dijkstra – één van de beste koordirigenten ter wereld – staat op de bok. Voor hemzelf voelt dit als thuiskomen. Als jongeman zong hij hier al mee in de Matthäus, in het door zijn vader Bouwe opgerichte Roder Jongenskoor.

Inmiddels dirigeert Peter Dijkstra de beroemdste koren van Europa, waarmee hij optreedt met toporkesten als de Berliner Philharmoniker, de Wiener Philharmoniker en het Concertgebouworkest. In Peter Dijkstra’s brede repertoire neemt Bach een speciale plek in. Hij maakte met prijzen bekroonde cd-opnames van diens grote koorwerken en dirigeerde de Matthäus onder andere bij de Nederlandse Bachvereniging: hét Bachkoor van Nederland.

De Matthäus Passion vertelt het verhaal van het verraad, de kruisiging, het lijden en sterven van Jezus. Solisten en koor vertolken de partijen die daar direct bij betrokken waren. Elke uitvoering is een unieke ervaring. Al vaak beluisterd of nog nooit, gelovig of niet: de muziek raakt telkens opnieuw recht in het hart. Deze Matthäus Passion onder leiding van Peter Dijkstra belooft dat ook zeker te doen!

Entree € 29,50
Verkoop verloopt via Van Plan.

 

Deel deze pagina