Struinen langs de Dollard

Struinen langs de Dollard

De tocht is bedoeld voor gezinnen met kinderen en/of opa’s en oma’s met kleinkinderen die onder leiding van gidsen op ontdekking gaan in dit gebied. Kinderen in de leeftijd van 6 tot 13 jaar (basisschool) worden actief betrokken bij wat de natuur ons voorschotelt

Vanmiddag staan we stil bij de vervuiling van de zee (plastic soep) en de bedreiging daarvan voor vissen en vogels. Op de kwelder en langs de dijk zien we overal zwerfafval liggen. Zelf gaan we een steentje bijdragen aan het verwijderen van deze troep. Met grijpers en afvalzakken gaan we op pad om te kijken wat er allemaal ligt en ruimen het op. Als je een mooi stuk drijfhout vindt kan je er thuis een kunstwerk van maken.

Tijdens het schoonmaken gaan we jullie ook vertellen over de oorzaak van het troebele water in de Dollard en de gevolgen hiervan voor de planten en vissen. We leggen vervolgens uit wat we gaan doen om deze situatie te verbeteren.
Wil jij meehelpen ons mooie gebied schoon te houden en er zo voor te zorgen dat de oceanen een beetje minder vervuild worden? Geef je dan snel op!

Deelname gratis. Aanmelden via website www.groningerlandschap.nl/activiteiten

Openingstijden Bezoekerscentrum Dollard

Iedere zaterdag en zondag

April t/m september - van 12:00 tot 17:00 uur
Oktober t/m maart - van 12:00 tot 16:00 uu
In de maanden juni t/m augustus ook op woensdag en vrijdag - van 12:00 tot 17:00 uur.

Algemene informatie bezoekerscentrum Dollard

Deel deze pagina