Theaterconcert De nieuwe jas van Ede

Theaterconcert De nieuwe jas van Ede

De nieuwe jas van Ede is een ode aan de muziek en teksten van Ede Staal. De mooiste liedjes zijn verpakt in een frisse nieuwe jas met muzikale invloeden uit alle windstreken. De muziek van Ede blijft herkenbaar, melodieus, poëtisch en toegankelijk voor een breed publiek.

Het resultaat is een verfrissend, swingend en soms ingetogen theaterconcert. Marieke Klooster geeft het programma ook nog een persoonlijk tintje mee door af en toe terug te grijpen naar periodes uit haar eigen jeugd. Sinds 2015 tourt de voorstelling door Noord Nederland en wordt overal met veel enthousiasme ontvangen. Eigenlijk was de tour afgesloten, maar er kwamen hartverwarmende reacties met de vraag of het programma niet uitgevoerd kon blijven worden. De artiesten vinden het zelf ook te leuk om ermee op te houden, zodat besloten is om door te gaan.

'Wat jullie hebben gedaan met de muziek was fantastisch. Swingend, ontroerend, komisch. Heb intens genoten!’ Jasper Staal (zoon van Ede)

'Dertig jaar geleden gestorven, de onvergetelijke liedjesman Ede Staal. Er zweefde er iets magisch om hem heen. Marieke Klooster beseft dit en als zij De nieuwe jas van Ede in een programma hangt, zorgt ze ervoor dat die haar past.’ (Jacques d’Ancona - DvhN)

Voorverkoop concert: € 10,00 (Bij het Dorpshuis of bijjacobus@gmail.com )
Aan de kassa:  € 12,50

Eten uit Ede’s toentje.
Vanaf 18:00 is het mogelijk om in het Dorpshuis heerlijk te eten uit Ede’s toentje.
Alie en Bert zullen een heerlijk gerecht samenstellen met ingrediënten uit het liedje ‘mien toentje’.
Alleen mogelijk in combinatie met een toegangskaartje: Ede’s diner & ticket concert: €25,00.  (max. 25 plaatsen).
Concert + diner (reserveren verplicht): € 25,00.
Reserveren kan via mail bijjacobus@gmail.com

Deel deze pagina