Univé Stadsloop Appingedam

Univé Stadsloop Appingedam

Een groot deel van het parcours van de 22e editie van de Unive Stadsloop Appingedam loopt door het historisch centrum van Appingedam; er is ieder jaar weer een grote publieke belangstelling. Daardoor is dit zowel voor deelnemers als bezoekers een van de gezelligste sportevenementen in Groningen!

Tijdens de Stadsloop Appingedam draait het niet alleen om de internationale wedstrijdloop van 10 km (een klassieker!), maar worden die middag ook een peuterloop, kidsrun, bedrijvenrun, prestatieloop en wandeltocht gehouden.

Overzicht van de sportieve onderdelen:

  • wedstrijdloop over een afstand van 10 kilometer,

  • recreatieve loop over de afstanden van 5 en 10 kilometer,

  • bedrijvenloop over een afstand van 5 kilometer

  • jeugdloop voor de leerlingen van de basisscholen en de kidsrun.

  • wandeltocht van 5 kilometer


Alle onderdelen starten in de Wijkstraat. Tijdens het evenement zijn centrum en delen van het parcours afgesloten voor verkeer.

's Avonds is er van vanaf 22.00 uur tot ca. 02.00 uur het z.g. ‘Foute Feest’ op het kerkplein bij de Nicolaïkerk (organisatie hiervan staat los van de Stadsloop).

Toegang bezoekers gratis!
Aanvang: 16:00 uur

Kosten deelname: zie website

Lekker eten in Eemsdelta
Combineer je bezoek aan het evenement met een heerlijke lunch, diner of borrel in één van de vele verrassende eetgelegenheden in Eemsdelta.
Overnachten in Eemsdelta
Maak het uitje compleet met een overnachting en geniet van een paar heerlijke dagen weg in Eemsdelta.
Actief in Eemsdelta
Ontspanning door inspanning! Zoek een leuke activiteit die jouw verblijf in Eemsdelta tot een complete ontspanning maakt. 

 

 

Deel deze pagina