Vision Queste

Vision Queste

Voor iedereen die zichzelf een keer wil uitdagen en ervaren hoe het is als je niks anders dan jezelf hebt. Je 24 uur lang je terugtrekken op het terrein van Herenboerderij Eissingeheem.

Wat is een Vision Quest

Alleen buiten zitten, zonder afleiding, tent en eten.
Tijdens een Vision Quest zonder je jezelf af op een plek in de natuur. Bovendien neem je alleen de hoogst noodzakelijke dingen mee, dus geen tent, geen eten en geen afleiding. Het doel van de Vision Quest is om de tijd te nemen om volledig tot jezelf te komen en meer inzicht te krijgen in wie je bent en wat je doet.

Van oudsher wordt een queste gebruikt om antwoorden te vinden op problemen of bij een belangrijke overgang in het leven - een keerpunt.
Je vindt vision quests in veel culturen, tradities, geloven, ceremonieën en leerstellingen. Van spirituele groepen tot zakelijke bedrijfstrainingen.
De essentie is alleen zijn.

Redenen voor een vision quest zijn hoogst persoonlijk en iedereen kan er een heel andere reden voor hebben. Motiveringen voor een vision quest zijn vaak gebaseerd op veranderde situaties, overgangen en uitdagingen in iemands leven.
Het kan je geestvolledig geestelijk tot rust brengen en je batterij weer opladen. Het kan je zelfvertrouwen geven, bescheiden maken, verlichten en tegelijkertijd sterker maken!

Ervaringen
Toen ik voor het eerst over een Vision Quest hoorde, dacht ik gelijk: dat ga ik nooit doen. Niks voor mij. Maar toen ik er meer over las en er anderen over sprak, begon het toch te kriebelen. Nieuwsgierig als ik ben, heb ik het tóch gedaan.

Het is eigenlijk heel eenvoudig, maar ook best ingewikkeld. Zeker in de moderne tijd, met extreem veel afleiding en drukte. Ik weet er zelf alles van, ik merk dat ik nooit helemaal niks doe. Als ik me verveel, wat al uitzonderlijk is, dan ga ik al snel een serie kijken, het huis opruimen of scrollen door Instagram. Het heeft mijn zelfvertrouwen laten groeien, omdat ik nu weet dat ik zoiets kan. Omdat je vrij weinig andere dingen kunt doen, zet het je echt aan het denken over jezelf en je leven.

Praktische info

De dag van aanvang arriveren de deelnemers om 11 uur op Eissingeheem te Zandeweer.
Rond de middag ga je met bivakzak, slaapzak, een fles water en een zeiltje naar een eigen plek met uitzicht over het land.
De uitdaging is niet het lichamelijke ongemak maar de ervaring van de leegte en de stilte.
Schrijfgerei meenemen is prima.

Er blijven ervaren begeleiders in de buurt, ook tijdens de nacht. Deelnemers kunnen elk moment stoppen als dat de wens is.
De Vision Quest duur tot 8 uur in de ochtend. Aansluitend is er een ontbijt en kijken we wat er was/is en wat je meeneemt je leven in.

Om 11 uur is de afsluiting.

Max 8 deelnemers.
Bijdrage € 65,-- incl. veldbed, bivakzak en ontbijt
Reserveren of vragen? Stuur een mailtje naar: info@buitengewoonleven.nu

Deel deze pagina