Volle kracht over de gracht!

Volle kracht over de gracht!

‘Volle kracht over de gracht’, een evenement dat voor de 23 keer tijdens de Pinksterfeesten plaatsvindt. Op een (zelfgemaakte) fiets, fiets je over een baan over het water heen.

Volle kracht over de gracht is ontstaan door een groep enthousiaste Delfzijlsters die een nieuw en extra impuls willen geven aan de Pinksterfeesten van Delfzijl. De Pinksterfeesten zijn in 1876 ontstaan met zeil- en roeiwedstrijden. Dit evenement is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend succesvol evenement voor jong en oud en waar elk jaar duizenden (oud) Delfzijlsters elkaar weer ontmoeten. Omdat het een regionale bekendheid is, komen hier ook vele bezoekers van buiten de gemeente op af.

Voorafgaand aan de Pinksterfeesten, is voor de 2e keer het evenement ‘Volle kracht over de gracht’. Dit idee is gekomen naar aanleiding van het programma ‘Ter land, ter zee en in de lucht’. Dit was vanaf 1971 het belangrijkste en bekendste programma van de TROS en tevens het langstlopende amusementsprogramma van de Nederlandse TV. In zelfgemaakte vervoermiddelen moeten mensen een parcours afleggen en op het eind moet de bel bereikt worden. Er zijn verschillende prijzen te winnen.

  • Snelheid: de speler die het snelst de bel laat luiden
  • Originaliteit: de speler die het meest originele voortuig hebben gebouwd
  • Pech: de speler die de meeste pech heeft gehad tijdens deelname
  • Clubprijs: de club, vereniging met de snelste tijd


De deelnemers en sponsoren worden ontvangen op het grasveld aan de Buitensingel, hier zal om 13.00 uur het startschot plaatsvinden. Het programma zal tot ongeveer 17.00 uur duren. De toeschouwers kunnen aan de kade zitten langs de Menno van Coehoornsingel .

Deel deze pagina