Voorstelling 'De dochter van Meijer'

Voorstelling 'De dochter van Meijer'

Muziek voorstelling met verteller Pauline Broekema. 'De dochter van Meijer, gaat over bezetting en bevrijding. Over angst, heimwee, rouw en ongelofelijke veerkracht.

Meijer, de vader van de kleine Sara (1941) wordt met de eerste trein van Westerbork naar het Oosten gevoerd. Sara en haar moeder Mies dui-ken onder. De dochter van Meijer gaat over bezetting en bevrijding. Over angst, heimwee, rouw en ongelofelijke veerkracht. Over schoften en mee-lopers. En stille helden, de mannen en vrouwen die hun leven riskeerden om er voor anderen te kunnen zijn, die leefden in verbondenheid.

Pauline Broekema is als geen ander in staat om het onnoembare te schilderen in verhalen. De voorstelling is gebaseerd op haar boek Het uiterste der zee. Pauline was 34 jaar verslaggever bij het NOS-Journaal. In januari 2019 nam zij afscheid. Daarnaast schreef ze verschillende boeken, waaronder de veelgeprezen familiekroniek Het Boschhuis.

De musici van The Amsterdam Consorthebben elkaar gevonden bij topensembles zoals het Nederlands Blazers Ensemble en het Hexagon Ensemble. De musici omarmen de geschiedenis met werken van compo-nisten die destijds werden beluisterd, waaronder composities van Bruch, Glinka, Dvoˇr ák en Ravel.

fluit, piccolo - Jeannette Landré | fagot, contrafor te - Marieke Stordiau | viool, altviool - Alber t Adams | piano - Mariken Zandvliet

Tijd: 15:00 uur
Prijs: € 7,50
Kaarten: Voorverkoop via VVV Appingedam