Winterwarm Appingedam

Winterwarm Appingedam

Winterwarm Appingedam biedt een bont palet van kunst, ambachten en muziek aan. Thema is ‘eigen handwerk en creatie’.

In de Nicolaïkerk is een tentoonstelling van quilts uit de Nationale Quilt Collectie te zien. Daarnaast is er een mini-hightea en zijn er workshops in verschillende technieken.Om en achter de kerk is het thema van Winterwarm Appingedam doorgetrokken in kraampjes en objecten die door het centrum zijn geplaatst. Hieraan is een fotowedstrijd via Facebook verbonden.

De muzikale bijdrage wordt o. verzorgd door singer-songwriters en groepen uit binnen- en buitenland en is er theater-vermaak. Voor de kinderen is er een overdekte ijsbaan, schminken, knuffeldokter, knutselen en nog veel meer. Achter de kerk bevindt zich de overdekte ijsbaan van 150 m2 en diverse kramen waar je de leukste dingen kunt scoren.

Wie zin heeft in een lekker hap kan terecht bij een aantal foodtrucks. Scholen en verenigingen bakken kniepertjes en houden een verloting.

Uit andere steden overgenomen: het warme jassen project. Op verschillende plekken in de wereld knopen mensen warme jassen om de bomen voor mensen die het wellicht koud hebben maar geen geld genoeg hebben om een jas te kopen. Winterwarm wil dit initiatief ook in Appingedam introduceren en nodigt Damsters uit om hun overbodig geworden winterjassen om bomen te knopen met een boodschap er aan bevestigd.

Tijd: 13:00 - 21":00 uur
Vrij entree