Fietsen

Sterren op het Hoogeland fietsarrangement

‘Sterren op het Hoogeland’ is een driedaags fietsarrangement boordevol verrassende ontmoetingen. Op pad met een kaart met routebeschrijving en MP3-speler met geluidsfragmenten reist u door het Hoogeland. Onderweg ontmoet u drie prominente kunstenaars: onze sterren Henk Helmantel, Francine Schrikkema en Jaap van Meeuwen.

De kunstenaars vertellen boeiend over hun werk dat is geïnspireerd door het Hoogeland. Verder bezoekt u kerken, molens, musea & ateliers, boerderijen, karakteristieke dorpen, overnacht u bij de Diek'n en de Lentemaheerd en eet u bij diverse restaurants.

Het arrangement bestaat uit:

  • Ontvangst met koffie en Groninger koek in de middeleeuwse kerk in Stedum.
  • Rondleiding in de kerk.
  • Ontmoetingen met een drietal toonaangevende kunstenaars.
  • Volledig verzorgd
  • Rondleiding molen Eva.
  • Muzikaal intermezzo in de molen.
  • Gratis huurfiets (3 versnellingen).
  • Gebruik van mp3-speler.
  • Bagagevervoer.
  • Gratis parkeren voor de eventuele auto.

Lees meer en boek via www.sterrenophethoogeland.nl

Zeedijk Delfzijl afgesloten

In verband met werkzaamheden kunt u vanaf maandag 4 september 2017 tot en met 2019 geen gebruik maken van de dijk tussen Eemshaven en Delfzijl, de onderhoudswegen en de stranden bij Delfzijl en Bierum.

Langs en over de dijk lopen verschillende fiets- en wandelroutes. Hiervoor is er een kaart met omleidingsroutes gemaakt. Deze kaart kunt u downloaden via de website van het waterschap Noorderzijlvest of ophalen in het bezoekerscentrum aan de Noordersingel 1 in Delfzijl, bij het Eemshotel in Delfzijl en het VVV Info-Shop.
Of download hier de omleidingroutes.

Veer naar Duitsland Veer naar Duitsland

Veerverbinding over de Dollard

Met het passagiersschip ‘Dollard' kunt u, van mei t/m september, op drie dagen in de week - woensdag, vrijdag en zaterdag - de zeearm ‘Dollard' oversteken tussen de plaatsen Ditzum, Emden en Delfzijl. Uiteraard kunt u uw fiets meenemen. Het schip is er niet alleen voor fietsers die de Int. Dollard Route volgen, maar ook voor uitstapjes naar de plaatsen waar de veerdienst aanlegt.

Meer informatie en inlichtingen over veertijden en prijzen vindt u op
www.dollard-route.de/faehrverbindungen

Fietsen in de regio

Over een afstand van 280 km loopt de Internationale Dollard Route door de Provincie Groningen en het aangrenzende Ostfriese Rheiderland (D). U fietst door het uitgestrekte polderlandschap, dat door eeuwenlange noeste arbeid weer op de zee werd veroverd, en steeds weer komt u daarbij door kleine idyllische dorpen. Zoals Slochteren met zijn middeleeuwse kasteel, of het authentieke vissersdorp Ditzum aan de Eemsmonding, met zijn molen en talrijke kleine visrestaurants. De frisse, zilte zeelucht is hierbij steeds uw begeleider! Om uw reis te bekronen, kunt u de zeearm Dollard oversteken met ons gelijknamige passagiersschip. Laat tijdens de vaartocht tussen de plaatsen Ditzum, Emden en Delfzijl de indrukken van uw tocht nog eenmaal op u inwerken en de revue passeren. Wij verheugen ons op uw bezoek!

Voor meer info, kijk op www.dollard-route.de

of mail naar info@dollard-route.de

Fietsverhuur en -reparatie

In de regio zijn diverse ondernemers met een ruim aanbod van fietsen voor verhuur. Van eenvoudige modellen tot elektrische fietsen en snorscooters. Ook voor reparatie aan uw fiets kunt op vele adressen terecht.