Varen en kanoën

Varen in de regio

Het Groningerland kenmerkt zich door vele maren, diepen en meren. Waterwegen die een heel ander perspectief geven op de omgeving en bebouwingen. Kennis maken met het Groningerland van een andere kant kan lekker relaxed in een sloep of sportief in een kano.

Ook kunt u de regio ontdekken tot in de kleinste dorpjes via de reguliere pleziervaart met beperkte hoogte en diepgang. Op de provinciale site zijn alle gegevens vermeld m.b.t. doorvaarthoogte en de verkrijgbaarheid van de sleutel voor zelfbediening van bruggen en sluizen. kijk op de provinciale site voor meer informatie.

Waddenvaren

Geniet van een rustige vaartocht naar de Waddeneilanden of ontdek het avontuur tijdens een vaartocht met de powerboat. Rib4fun biedt voor iedereen passend vertier aan. Een onvergetelijke ervaring op het wad! Kijk voor meer informatie bij Rib4fun.

Rottumeroog

Dit kleine eilandje ligt zo'n 11 km uit de kust en het is in de loop der tijd steeds kleiner geworden. Momenteel bestaat het uit een rij duinen en een kwelder. De overheid heeft na een bezetting door de zoon van de laatste strandvoogd in 1991 besloten het onderhoud van het eiland voort te zetten op een natuurvriendelijke manier.

Rottumeroog kan bezocht worden; u vaart met de "Noordster" onder leiding van een gids van Staatsbosbeheer. Meer informatie is te verkrijgen bij één van de VVV Infoshops.

Routeboekje

VVV Appingedam heeft een korte kanoroute uitgezet, een rondje door de grachten van Appingedam. Haal bij VVV Appingedam een routefolder

Bij alle regionale VVV's is een handzaam  vaargidsje verkrijgbaar met diverse vaarroutes door het Groningerland.