Wandelen

De oude stad Appingedam, de weidse akkers of het altijd bewegend Wad. Ontdek het te voet en geniet van verrassend mooie plekjes en vergezichten...

Ontdek Appingedam

VVV Appingedam heeft een aantal routes uitgezet waardoor u kennis maakt met alle highlights en ook achtergrondinformatie krijgt. De routes hebben diverse thema's en lengtes: een kort rondje door de stad of tot ver in het buitengebied. Naast wandelroutes zijn er ook een tweetal vaarroutes: met een kano door het oude centrum of met een motorsloep van stad Groningen - Appingedam - Schildmeer en weer terug.

Bij alle VVV's van Top van Groningen is een handzaam boekje te koop met alle routes.

Heeft u een smartphone?
Download dan gratis de Stad Appingedam-app voor iPhone of Android. De applicatie is gps-gestuurd, waardoor u gemakkelijk – zelfs in offline-modus – de route van bijvoorbeeld uw dagwandeling kunt volgen. Bovendien voorziet de app u van instructies op lastige delen van de route én informatie over bijzondere of interessante plaatsen die u passeert.

 

Wadlopen

Ervaar werelderfgoed De Waddenzee tijdens een wadlooptocht. Er zijn verschillende tochten, maar die naar Rottumeroog is wel heel verassend! Loop in ongeveer 3,5 uur naar het eiland. Kijk voor meer informatie en data op www.wadlopen.nl.

Rottumeroog

Dit kleine eilandje ligt zo'n 11 km uit de kust en is in de loop der tijd steeds kleiner geworden. Momenteel bestaat het uit een rij duinen en een kwelder. De overheid heeft na een bezetting door de zoon van de laatste strandvoogd in 1991 besloten het onderhoud van het eiland voort te zetten op een natuurvriendelijke manier.

Rottumeroog kan bezocht worden tijdens een wadlooptocht vanuit Uithuizen of via een vaart met de "Noordster" onder leiding van een gids van Staatsbosbeheer. Meer informatie ontvangt u bij één van de VVV-kantoren.