Wandelen

De oude stad Appingedam, onbekende Delfzijlster pareltjes, de weidse akkers of het altijd bewegend Wad. Ontdek het te voet en geniet van verrassend mooie plekjes en vergezichten...

Ontdek Appingedam

VVV Appingedam heeft een aantal routes uitgezet waardoor u kennis maakt met alle highlights en ook achtergrondinformatie krijgt. De routes hebben diverse thema's en lengtes: een kort rondje door de stad of tot ver in het buitengebied. Naast wandelroutes is er ook een vaarroute: met een kano door het oude centrum.

Bij de VVV Info-Shop in Appingedam en Delfzijl zijn de route-folders gratis te verkrijgen.

Ontdek Loppersum

Lopersum is niet de streek van massatoerisme of grote, drukke gebaren. Hier hebben mensen nog tijd voor een praatje, of een sterk verhaal. In de dorpen geen attractieparken, maar kleinschalige liefhebberijen: kleine musea, galeries, een Archeologisch Informatiepunt in het dorpshuis, theeschenkerijen, molens, boerderijwinkels met streekproducten, de kasteeltuin van een statig landgoed...

Bij de VVV Appingedam, VVV Delfzijl en de VVV informatiepunten liggen gratis wandel en fiets routefolders. Maak kennis met Loppersum en omgeving!

Het Pronkjewailpad

De toeristische toppers van de provincie Groningen, de Stad Groningen, het nationaal park Lauwersmeer, de Wadden, vesting Bourtange, de borgen, de wierden en de kerken zijn vanaf april 2018 met elkaar verbonden via het zogeheten Pronkjewailpad.

Het Pronkjewailpad maakt deel uit van een nieuw langeafstandspad, dat in samenwerking met de provincie Groningen, Routebureau Groningen, Marketing Groningen en vrijwel alle gemeenten in Groningen is ontwikkeld.

Ga de uitdaging aan en loop dit jaar het Pronkjewailpad (250km)!

Lees meer >>>

Ontdek Delfzijl

In Delfzijl is onverwacht veel moois te ontdekken tijdens een wandeling. De Havenstad, een cultuur historisch ommetje, Amsterdamse school architectuur en Maigret in Holland.

Bij de VVV Info-Shop in Delfzijl en Appingedam gratis te verkrijgen.

Deze routes zijn mede mogelijk gemaakt door:

Zeedijk Delfzijl afgesloten

In verband met werkzaamheden kunt u vanaf maandag 4 september 2017 tot en met 2019 geen gebruik maken van de dijk tussen Eemshaven en Delfzijl, de onderhoudswegen en de stranden bij Delfzijl en Bierum.

Langs en over de dijk lopen verschillende fiets- en wandelroutes. Hiervoor is er een kaart met omleidingsroutes gemaakt. Deze kaart kunt u downloaden via de website van het waterschap Noorderzijlvest of ophalen in het bezoekerscentrum aan de Noordersingel 1 in Delfzijl, bij het Eemshotel in Delfzijl en het VVV Info-Shop.
Of download hier de omleidingsroutes.

Wadlopen

Ervaar werelderfgoed De Waddenzee tijdens een wadlooptocht. Er zijn verschillende tochten, maar die naar Rottumeroog is wel heel verassend! Loop in ongeveer 3,5 uur naar het eiland. Kijk voor meer informatie en data op www.wadlopen.nl.

Rottumeroog

Dit kleine eilandje ligt zo'n 11 km uit de kust en is in de loop der tijd steeds kleiner geworden. Momenteel bestaat het uit een rij duinen en een kwelder. De overheid heeft na een bezetting door de zoon van de laatste strandvoogd in 1991 besloten het onderhoud van het eiland voort te zetten op een natuurvriendelijke manier.

Rottumeroog kan bezocht worden tijdens een wadlooptocht vanuit Uithuizen of via een vaart met de "Noordster" onder leiding van een gids van Staatsbosbeheer. Meer informatie op te vragen u bij VVV Appingedam of VVV Delfzijl