Kerken

Een kwart van alle bezienswaardige en historische kerken van Nederland vind je in Groningen. In sommige van deze kerken worden nog steeds kerkdiensten gehouden, andere zijn in gebruik als vergader-of feestlocatie of hebben een culturele functie gekregen.
De Stichting Oude Groninger Kerken zet zich in voor het materiële en functionele behoud van monumentale Groninger Kerken en hun omgeving.


De kerken in deze regio zijn relatief ongerept gebleven, omdat het gebied rijk was in de Middeleeuwen en ‘arm' in de latere eeuwen waarin veel kerken gemoderniseerd werden. Hieronder volgen een aantal bijzondere kerken die open zijn voor het publiek. Kom binnen in deze monumenten en ervaar de sfeer van vervlogen tijden.

Excursies

Ontdek de kerken van het Groninger platteland. Onder leiding van een deskundige gids kunt u kennismaken met een keur aan kerken. Middeleeuwse kerken groot en klein, in oorspronkelijke staat of sterk gerestaureerd. U kunt samen met de gids een maatwerk arrangement afspreken van een dagdeel of hele dag, om deze voorname of bescheiden kerken te ontdekken en alles te horen over de bijzondere architectuur, historie en gebruiken.

Meer info: www.groningerkerktochten.nl
0596-568692 - info@groningerkerktochten.nl