Festivals

Het hele jaar door is er van alles te beleven in Noord Groningen. Iedere maand is er wel een open dag in de vele ateliers die het gebied rijk is, of is er een culturele voorstelling. Maar vooral in de zomer bruist het van de vele festivals en evenementen. Hieronder volgen een aantal (jaarlijkse) terugkerende evenementen. Houdt vooral onze agenda in de gaten voor méér evenementen.

Terug naar het Begin

Kunstenaars experimenteren met muziek, dans, theater, beeldende kunst, poëzie en laten zich inspireren door de mogelijkheden van oude kerken. Dat is het concept van Terug naar het begin. In 2013 vierde het festival van de Stichting Oude Groninger Kerken haar eerste lustrum.

Appingedam staat in het middelpunt van de belangstelling; het middeleeuws centrum en haar omliggende wierdedorpen met de karakteristieke kerkjes worden het podium en decor voor een gevarieerd programma. Beginnende en gerenommeerde kunstenaars geven invulling aan het thema. Kijk voor meer informatie op www.terugnaarhetbegin.nl.

Shantyfestival Bie Daip

Het Internationaal Shantyfestival "Bie Daip" is een cultureel evenement van formaat voor elke oprechte shantyliefhebber. Met een keur aan internationale shantygroepen, waarbij er een heel weekend wordt opgetreden op een hoofdpodium, een zevental horecagelegenheden en op de diverse terrassen in Appingedam. Er varen rondvaartboten met groepen en publiek aan boord. U kunt tijdens dit driedaagse evenement genieten van meer dan 240 optredens. Kijk voor meer informatie op www.biedaip.nl.

Tuin & Kunst Tiendaagse

Bezoek de prachtige verborgen tuinen van Groningen tijdens de Tuin & Kunst Tiendaagse in juni. Groningen opent dan haar tuindeuren voor het publiek. De bijzondere tuinen dienen tijdens dit evenement als podium voor kunst en cultuur. Kijk voor meer informatie over de Tuin & Kunst Tiendaagse op www.tuinen.groningen.nl.

Quiltfestival

In juni kunnen quiltliefhebbers drie dagen lang genieten van meer dan 750 quilts die worden die worden tentoongesteld in 14 historische kerken in Noord Groningen. Niet alleen in kerken, maar ook in een viertal molens, een aantal dorpshuizen en een restaurant zijn de traditionele, moderne en art-quilts te bewonderen. De tentoongestelde quilts zijn gemaakt door zowel nationale als internationale textielkunstenaars en door amateurquilters uit de regio. Kijk voor meer informatie op www.quiltfestival.nl.

Deel deze pagina