Musea

Musea in Eemsdelta en Hoogeland

NO Groningen is rijk aan een diversiteit van musea. Van kleine "huiskamer" musea tot grotere met een collectie waar je uren kunt doorbrengen. De collecties variëren van cultuurhistorisch en kunst tot bijzondere en exclusieve collecties. Onderstaand zijn alle musea, groot en en klein, opgenomen.

De highlights in de regio

Openluchtmuseum Het Hoogeland
Het openluchtmuseum geeft een beeld van het wonen en werken op het platteland rond 1900. Een kleine 20 ingerichte gebouwen, waaronder een lagere school, een dorpscafé, een Joodse slagerij en een schilderswerkplaats brengen u een eeuw terug in de tijd. In het oude dorpscafé kunt u nog steeds wat eten en drinken. Kinderen kunnen steltlopen, hoepelen en touwtjespringen.

Museum en tuin Menkemaborg
De Menkemaborg is een volledig ingericht kasteel met tuinen, grachten en singel, die samen een beeld geven van het leven en wonen op een Groninger borg in de 18e eeuw.
Zeer bijzonder zijn de barokke schoorsteenmantels, het staatsieledikant, de herenkamer en de keuken. Naast de formele tuin ligt een bijzondere zonnewijzertuin en is er een fruithof. De rozentunnel in de groente- en kruidentuin bloeit in juli. Schathuis met restaurant.

Museum Møhlman Appingedam
Het Museum herbergt drie vaste collecties:
de Canto Collectie, de Møhlmann Collectie I (werken van hedendaagse realisten en figuratieven) en de Møhlmann Collectie II (werken van de schilder zelf).
Jaarlijks worden er twee wisselexposities georganiseerd.

Museum Stad Appingedam
Museum Stad Appingedam is een cultuurhistorisch museum dat vertelt over de geschiedenis en ontwikkeling van de stad Appingedam en haar achterland Fivelingo met speciale aandacht voor architectuur, stedenbouw en stadsontwikkeling.

Muzeeaquarium Delfzijl
Een bezoek brengen aan een druipsteengrot én een hunebed, je verwonderen over de variëteit aan vormen en kleuren van schelpen, het herbeleven van de maritieme historie van Delfzijl en een bezoekje brengen aan het zeeaquarium. Het is allemaal mogelijk in het Muzeeaquarium Delfzijl!
Het museum beschikt over een viertal unieke collecties:
Archeologie, Geologie, Schelpen en Scheepvaart