Dag van het Wad

Dag van het Wad

Jaarlijks wordt eind juni stil gestaan bij de verjaardag van het Wad als UNESCO WERELD ERFGOED.
In 2019 was dat een 10 jarig jubileum. Dat is uitgebreid gevierd, vele toeristische ondernemers hebben hun deuren geopend om met hen kennis te maken. De site en de deelnemers zijn hieronder nog actief te bezoeken!


In regio Eemsdelta hebben we een hele bijzondere ‘achtertuin’.  De hele Groninger kust grenst namelijk aan UNESCO WERELDERFGOED WADDENZEE. Deze maand is het precies 10 jaar geleden dat het gebied is toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit wordt feestelijk gevierd tijdens Dag van het Wad op 29 en 30 juni 2019!

Dag van het Wad in Eemsdelta

Tijdens Dag van het Wad zetten vele locaties in Eemsdelta de deuren open en organiseren bijzondere Waddenactiviteiten.  Van gezellige Waddenmarkten met o.a. leuke kinderactiviteiten, varen op het wad, slapen onder de sterrenhemel aan de dijk tot aantrekkelijke culinaire aanbiedingen, leuke excursies en nog veel meer. Bekijk hieronder de activiteiten per ‘hotspot’ / locatie.


Download de dag programma's en/of een autoroute

Voor beide dagen is een compact programma beschikbaar, download hieronder de dag van jouw keuze. Bij deelnemende locaties zijn papieren programma's folders gratis beschikbaar.

Voor beide dagen zijn 2 routes ontwikkeld, een Noord- en een Oostroute, met de locaties voorgeprogrammeerd en korte info over de locatie en activiteiten. Op beide dagen is het programma niet exact het zelfde, de route houdt hier rekening mee.
Beide routes hebben als startpunt Boerderij de Diek'n te Zeerijp. Een plek om eerst even helemaal af te d(w)alen in het Groninger waddenlandschap.
Start: Kies Diek'n in deze app en Google Maps opent zich in een nieuwe pagina met de route vanaf de plek waar je dan bent (of hebt aangegeven).
Op deze wijze kun je ook de volgende locaties bezoeken.Bekijk hier wat er te doen is op de verschillende locaties:

Deel deze pagina