Delfzijl

Kom tijdens Dag van het Wad in Delfzijl naar de gezellige markt met leuke kinderactiviteiten bij het Muzeeaquarium en breng dan meteen een bezoek aan het aquarium met vissen en kleine dieren uit de Waddenzee, de uitgebreide collectie schelpen en neem een 'kijkje over de Wadden' met vogelgeluiden.

Uitgekeken? Loop dan even de dijk op voor een blik over het wad én op het nieuwe strand van Delfzijl (in aanleg). Of zeil vanuit de haven van Delfzijl een stukje mee het wad op met de historische Loodskotter. Bekijk hieronder alle activiteiten in Delfzijl!

Let op: Niet alle activiteiten zijn op beide dagen en voor sommige activiteiten is vooraf aanmelden noodzakelijk.


Waddenactiviteiten Delfzijl


Waddenmarkt MuzeeAquarium


Kleine wadden kindermarkt met een diverse stands met spulletjes en informatie over het Wad.

VVV Eemsdelta is ook op deze locatie gevestigd.
De medewerkers staan klaar om je te informeren wat er nog meer te zien en te beleven is in deze regio. Vraag bijvoorbeeld naar de gratis wandel/fietsroutes door de Eemsdelta!

29 juni 10:00-17:00 uur
Gratis toegang
Locatie: Zeebadweg 7 9933 AV Delfzijl

 

MuzeeAquarium


Het MuzeeAquarium heeft een collectie die veel met de Wadden te maken heeft: een aquarium met vissen en kleine dieren uit de Waddenzee (en Noordzee), schelpen, historie van de scheepvaart en een 'kijkje over de Wadden' met vogelgeluiden.

De tijdelijk expositie 'Delfzijl en de verloren dorpen' laat het beeld laat zien van de ontwikkeleingen van afgelopen decennia.

Entreegeld bedraagt: € 8,- voor een volwassene / € 4,-  kind, een familiekaart kost € 18,- euro (2 volwassenen en max. 2 kinderen), museumkaart is geldig.

29 & 30 juni 10:00-17:00 uur
Locatie: Zeebadweg 7 9933 AV Delfzijl


Loodskotter Eems


Vandaag de dag is het trotse schip van Stichting Loodskotter Eems een varend eerbetoon aan de Delfzijlster loodsen die een groot aandeel hadden in de ontwikkeling van de stad Delfzijl en de haven. U kunt aan boord van dit historische schip genieten van wind en het prachtige uitzicht op de Eems en Dollard.

De Loodskotter vaart uit tijdens Dag van het Wad, richting de Eems (circa 60 min)

30 juni: 10:00, 12:00, 14:00 en 16:00 uur
Let op: Reserveren 06-46251715 of info@loodskotter.nl
Deelname: gratis (gift is welkom)
Opstapplaats: Handelskade-West Delfzijl

Wandelcoaching in Biesum


De rust, ruimte en weidsheid van het waddengebied biedt ruimte voor ook geestelijke ontspanning.

Een wandelcoach neemt u mee op pad.
Er wordt gestart bij het tunneltje onder de N360 (wijk Fivelzigt). Tijdens het wandelen: zien, horen, ruiken, voelen, proeven en voelen we van alles om ons heen en misschien ook in onszelf.
Bewustwording van wat er is, laten komen wat er komt. Afvragend hoe het komt dat we een weg inslaan die we zijn ingeslagen (waarom neem je het rechter pad...) en waarom we doen wat we doen (bijvoorbeeld aan de zonzijde van het pad lopen). Luisteren naar jezelf en wat de natuur in het Biessumerbos rond Uitwierde ons te vertellen heeft.

29 & 30 juni: 10:30, 13:00 en 15:30 uur
Deelname € 10,--
Locatie: Fietstunneltje onder de N360 (wijk Fivelzigt)​​​​​, Delfzijl West / Straat: Maisveld.
Lees meer >>>..

Kerkje van Heveskes


Het van oorsprong 13e eeuwse kerkje op de wierde is het enige overblijfsel van het dorp dat hier ooit heeft gelegen. Weiwerd, Oterdum en Heveskes zijn  decennia geleden gesloopt en zouden ontwikkeld worden tot Industrie gebied...

Hier bent u ook vlakbij de vindplaats van de meest Noordelijke hunebed van Nederland, welke u in het MuzeeAquarium kunt bewonderen.

29 & 30 juni
Het kerkje is niet voor bezichtiging geopend.
Locatie: Heveskes 206 - 9936 TC Farmsum

Ommetje Uitwierde


Het ommetje ‘Onder klokslag van Oetwier’ loopt door Biessum en Uitwierde, twee prachtige wierdedorpen in de gemeente Delfzijl. Een bijzondere wandelroute, dat zeker. Niet zomaar werd het in 2007 door landschapsbeheer Groningen uitgeroepen tot het mooiste ommetje van de provincie. De route voert u langs historische plekken door het eeuwenoude wierdenlandschap tussen Delfzijl en Appingedam. Een gebied met veel afwisseling in landschap, natuur, bebouwing en andere cultuurhistorische waarden.

29 & 30 juni
Gratis
Download de folder

Deel deze pagina