Noordpolderzijl

Kom tijdens Dag van het Wad bij Noordpolderzijl slapen en ontbijten aan de dijk, volg een yoga of fotografieworkshop op de dijk, ga wadlopen, kwelderwandelen of maak een  dijkwandeling. Bezoek ook de expositie van Waddenschilder Geert Busser in ‘t Zielhoes. Bekijk hieronder alle activiteiten in Noordpolderzijl!

Let op: Niet alle activiteiten zijn beide dagen en voor sommige activiteiten is vooraf aanmelden noodzakelijk.


Noordpolderzijl


Waddenschilder G. Busser


In de voormalige sluiswachterswoning van Noordpolderzijl, gelegen aan de voet van de zeedijk, is sinds jaar en dag het authentieke huiskamercafé ’t Zielhoes gevestigd.
Prima plek om lekker uit te waaien, een fikse dijkwandeling of een zwerftocht te ondernemen over de kwelders en het wad.
Tijdens de Dag van het Wad houdt Geurt Busser hier residentie en kun je genieten van een lezing in combinatie met een expositie van zijn werk.

29 juni 15:00 uur
Lezing Geurt Busser
29 & 30 juni
Expositie Waddenschilder Geurt Busser
Locatie: 't Zielhoes Zijlweg 4 9988 TD Noordpolderzijl


Workshop Waddenfotografie


Het magische Wad fotograferen. Hoe doe je dat? Waar let je op? Welke instellingen kies je op je camera?

Tijdens deze workshop wordt hierover alles over verteld. En met die theorie ga je natuurlijk  met je eigen camera of smartphone zelf aan de slag! Kom je al fotograferend vragen tegen? Deze worden graag beantwoord!

30  juni 13:00 & 15:00 uur (workshop duurt ca. 1 uur)
Aanmelden via info@fotodevoogd.nl
Kosten € 5,00
Locatie: 't Zielhoes Zijlweg 4 9988 TD NoordpolderzijlYoga op 't Wad


In alle stilte yoga beleven? Met op de achtergrond het geluid van de zee, wind en vogels? Doe dan mee met deze unieke yogales! De Waddendijk is de perfecte locatie voor deze wel heel bijzondere yogasessie. Onder leiding van de ervaren yogadocent Petra Weel, worden een reeks oefeningen gedaan in een totaal ontspannende sfeer. Hierdoor kom je nog meer open te staan voor alle elementen van het magische Waddengebied. Geef jezelf over aan de rust en stilte van het Werelderfgoed Waddenzee en kom zo dichter bij je eigen kern. Voor zowel beginners als gevorderden een unieke belevenis.

30 juni 10:00 uur
Deelname gratis
Reserveren: info@meer-ijs.nl
Locatie: 't Zielhoes Zijlweg 4 9988 TD Noordpolderzijl


Slapen op de dijk


In je slaapzak in de openlucht onder de sterrenhemel slapen met het geluid van de Waddenzee op de achtergrond. En 's ochtends wakker worden met de meest unieke zonsopkomst van Nederland! Je kijkt zo vanaf je stretcher, waarop je de nacht hebt doorgebracht aan de Waddendijk, naar het magische Wad dat langzaam zilver kleurt. Een van de meest unieke ervaringen, die je mee gemaakt moet hebben. Ontbijten doe je met het mooiste uitzicht vanaf de Waddendijk.

Arrangement compleet met veldbed, bivakzak en ontbijt.

Ontvangst: 29 juni 22:00 uur
Aanmelden via M.vandenAnker@marketinggroningen.nl
Kosten € 50,00
Locatie: 't Zielhoes Zijlweg 4 9988 TD NoordpolderzijlWadlopen


Ooit eens over de drooggevallen Waddenzee bodem willen lopen? Dit is je kans! Twee gidsen van Stichting Wadloopcentrum Pieterburen nemen je mee het Wad op voor een 3 durende wadlooptocht door prielen, wadgeulen, slik en zand. Een unieke ervaring die je gedaan moét hebben!

Wadlopen vraagt een zekere lichamelijke gezondheid om hieraan te kunnen deelnemen.

30 juni 14:00 uur (duurt ca. 3 uur)
Aanmelden via M.vandenAnker@marketinggroningen.nl
Deelname gratis
Locatie: 't Zielhoes Zijlweg 4 9988 TD Noordpolderzijl

Tour de Wadden


Met de WaddenExpress, een oldtimer VW bus uit 1969, ontdek je het binnendijkse Waddenland. De rit brengt je langs oude slaperdijken, door dijkcoupures en door uitgestrekte polders. In Pieterburen is er een kort bezoek aan Bezoekerscentrum Waddenkust, waar Waddenzee en -kust tot leven komt door middel van film, kaartmateriaal, routes en boeken.

30 juni 14:00 uur (duurt ca. 1 uur)
Aanmelden via www.tourdewadden.nl/bustour
Deelname gratis (voor rolstoelgebruikers ongeschikt)
Locatie: 't Zielhoes Zijlweg 4 9988 TD Noordpolderzijl

Deel deze pagina