Energy Port Eemshaven

Éen van de bekendste havens van Groningen is zonder twijfel de Eemshaven. De Eemshaven is een relatief nieuwe haven. In 1973 wordt de diepzeehaven officieel geopend door H.M. Koningin Juliana. Inmiddels ontwikkelt de haven zich razendsnel tot logistiek knooppunt in de vaarroutes in Noordwest Europa. Deze imposante haven is zeker een bezoek waard.

Zeehaven
De Eemshaven is één van de bekendste havens van Nederland. De ontwikkeling is de afgelopen 10 jaren in een stroomversnelling geraakt. Door de aandacht die dat met zich meebracht heeft de Eemshaven inmiddels een hoge naamsbekendheid gerealiseerd.

Energyport en Google-datacenter
De Eemshaven heeft zich gespecialiseerd als energiehaven. In de haven bevinden zich drie grote elektriciteitscentrales en er komt in de Eemshaven een stroomkabel uit Noorwegen aan land. Ook komt er een belangrijke datakabel uit Amerika binnen, die gekoppeld is aan het in de Eemshaven gevestigde Google-datacenter.

Mega windmolens
Eén van de grootste moderne windmolenparken bevindt zich hier. In de historische molen “de Goliath” is door RWE/Essent een bezoekerscentrum ingericht.

Verbinding naar Borkum
Vanuit Eemshaven verzorgt AG Ems een veerverbinding naar Borkum, waarbij jaarlijks in totaal 300.000 passagiers vervoerd worden. Er is een uitstekende parkeerplaats en een moderne vertrekhal met terras.

Deel deze pagina