Stad Leer

Leer

Net over de grens ligt in Duistland de stad Leer, zo'n 3/4 uur rijden vanuit de Eemsdelta. een bruisende stad aan het water met ca. 34.000 inwoners.

Leer heeft een schilderachtige oude binnenstad met een historisch raadhuis en museumwijk, moderne jachthaven en oeverpromenade met maritieme bebouwing waar je kunt genieten boot-tochten en havenrondvaarten. De lange winkelstraat heeft een breed aanbod om een middag je shoppen....

Toppers die je zeker moet bezoeken zijn: Leeraner Miniaturland(modelspoor), kasteel Evenburg met park, Bunting Theemusem, Heimatmuseum, LEER Maritim (Zeilevenement met extra spektakel), Gallimarkt en nog veel meer leuke evenementen.
Kijk op www.touristik-leer.de voor inspiratie.


Theemuseum Bünting

In het theemuseum is de „geschiedenis van de thee“ met zorg bijeengebracht. Hier is alle informatie over thee te vinden: over het verbouwen in de landen van herkomst, over het produktie- en verwerkingsproces en het keuren, mengen en proeven van thee. Maar ook het smokkelen van thee komt aan de orde en het gebrek aan thee en natuurlijk over de Ostfriesche theecultuur.

Door deel te nemen aan een theeceremonie leer je alles over de juiste Ostfriesche manier van theedrinken, de kwaliteit van het water, de keuze van de juiste thee, over de bijbehorende theepot en nog veel meer.

Brunnenstraße 33 - 26789 Leer
www.buenting-teemuseum.de

Miniatuurland Leer

Beleef een interessante, leuke dag in het Leeraner Miniaturland, een van de mooiste bestemmingen in Oost-Friesland. Een atractie voorvoor jong én oud!
Sinds 2011 vertegenwoordigt het Leeraner Miniaturland de noordwestelijke regio en zijn vele bezienswaardigheden op meer dan 1500 vierkante meter in een uniek modellandschap in de schaal 1:87. Bezoek de steden Papenburg, Leer, Aurich, Emden, Bad Zwischenahn, Oldenburg en nog veel meer in slechts één dag. Start meer dan 130 bewegende scènes en geniet van veel details. O.a. Berlijn, het eiland Borkum, het raadhuis van Leer, de Volkswagenfabriek, de ems-overdracht van de cruise-reuzen van de Meyer-scheepswerf in de Noordzee.

Konrad-Zuse-Straße 1  26789 Leer
www.leeraner-miniaturland.de

Deel deze pagina